"Можем да кандидатстваме за гражданство": Круизен кораб вече 3 месеца не може да напусне Белфаст

Свят

Това е първият круизен кораб, на който пасажерите могат да си закупят жилище

 

Пасажерите на околосветско пътешествие останаха блокирани в Белфаст в продължение на три месеца, след като пътуването им бе съпътствано от закъснения, пише BBC. 

Корабът „Одисей“ на Villa Vie Residences пристигна на остров Куинс в столицата на Северна Ирландия, за да бъде оборудван, преди да отпътува на 30 май за първия етап от тригодишния круиз.
Но корабът все още не е потеглил заради проблеми с кормилата и скоростната кутия. 

Жителката на Флорида Холи Хенеси е сред тези на борда, които са превърнали града в свой неочакван дом. 

Жената не е могла да напусне Белфаст, докато е чакала корабът да бъде готов. На пътниците е разрешено да прекарват времето си на кораба през деня, но вечер трябва да слязат от него.

„Можем да прекараме целия ден на борда на кораба, а те осигуряват автобуси за качване и слизане“, каза Хенеси.

Снимка: Villa Vie Residences

„Можем да се храним с всички ястия и дори имат филми и забавления с тривиални въпроси, почти като на круиз, само че сме на пристанището.“

Въпреки че се наслаждава на забележителностите, влажното време е шок за родените в САЩ.

„Никога през живота си не съм използвала толкова много чадъра си, а дъждобрана си нося навсякъде, където отида.“

На пътниците, които са закупили каюти, е позволено да останат на борда и след изтичането на първоначалната тригодишна обиколка на „Одисей“ на Villa Vie Residences. 

„Искам да остана толкова дълго, колкото ми е възможно“, казва тя. „Винаги съм искала да живея на кораб и това ще бъде сбъдната мечта за мен.“

На уебсайта на Villa Vie Residences се посочва, че цената за закупуване на каюта може да варира от 99 999 до 899 000 долара.

От компанията казват, че се опитват да направят всичко възможно, за да „облекчат тревогата“ на пътниците, като планират пътувания и други круизи или ги настаняват в хотели. 

 

Анджела и Стивън Териак са живели в Никарагуа и са се възползвали максимално от чакането си. От май насам те са пътували с влак из Испания, предприели са уикенд пътувания до Англия и са посетили Гренландия.

„Ние сме пътешественици и искаме да се възползваме максимално от мястото, на което се намираме“, каза Териак.

„Продължаваме да се шегуваме, че ще кандидатстваме за жителство тук, в Белфаст.“ „Яли сме във всеки ресторант и сме пили Гинес във всяка кръчма“, казва той.

„Всичко това е част от нашето приключение.“

Главният изпълнителен директор Майк Петерсън заяви, че очаква корабът да бъде пуснат на вода до края на следващата седмица.

„Не сме фокусирани върху следващите дни или седмици, а върху остатъка от живота ни и върху това, което тази компания ще направи за жителите и индустрията“, каза той.

Петерсон обясни, че „Одисей“ на Villa Vie Residences е първият „достъпен“ круизен кораб за жилищни сгради.

„Когато си пръв в правенето на нещо, ще се сблъскаш с трудности, но ние определено сме на път и въпреки че закъсняваме, ще стартираме“, добави той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст