1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Международното летище в Дубай възстановява дейност до 24 часа (ВИДЕО)

Международното летище в Дубай възстановява дейност до 24 часа (ВИДЕО)

След като дейността се нормализира, ще бъде направена оценка на щетите и ще се определи тяхната стойност

Международното летище на Дубай ще възстанови напълно дейността си в рамките на 24 часа. Това заяви днес главният му оперативен директор на Маджид ал Джокер пред новинарската агенция на Обединените арабски емирства УАМ (WAM), цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

„След като дейността се нормализира, ще направим оценка на щетите и ще определим тяхната стойност, каза Маджид ал Джокер в друго интервю, което даде за телевизия телевизия „Ал Арабия“.

Снимка: Reuters

Редица полети от и до Дубай бяха отменени, забавени или пренасочени по-рано, след като аерогарата беше наводнена в следствие на проливните дъждове, които се изляха във вторник над столицата на емирството. 

Все още има булеварди и магистрали в района на Дубай, които са наводнени и остават блокирани. Аварийните екипи разчистват, за да ги пуснат за движение. Магистралата, която свързва Дубай и Абу Даби, е затворена в едната посока, пише Ройтерс.

Снимка: Reuters

Трафикът в мегаполиса остава силно затруднен след водното бедствие, посочва изданието. По пътните артерии все още има автомобили и други превозни средства, изоставени по време на наводнението.

За всички сънародници, които пътуват от и до София от Дубай, днешните полети на авиокомпанията flyDubai не са отменени, посочва на сайта си столичното летище.

Снимка: Reuters

Припомняме, че на 16 април Дубай преживя най-проливните дъждове от 1949 г. насам. Наводненията затвориха за няколко часа едно от най-големите международни летища в Обединените арабски емирства (ОАЕ), а придвижването по ключови магистрали стана невъзможно.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии