Мъск ще сменя логото на Twitter

Свят

В социалната мрежа Илон Мъск загатна за своите намерение за платформата

Илон Мъск казва, че логото на Twitter трябва да се промени, а птиците постепенно да бъдат премахнати, пише CNN. Илон Мъск туитна в официалния си акаунт в неделя, че Twitter ще промени логото си на „X“ и че всички птици ще изчезнат от платформата.

В поредица от туитове Мъск каза: „И скоро ще се сбогуваме с марката twitter и постепенно с всички птици.“

В социалната мрежа той добавя още: „Ако достатъчно добро X лого бъде публикувано тази вечер, ние ще го пуснем на живо по целия свят утре“, продължи той.

„Като това, но X“, добави той над илюстрация на емблематичния силует на птица, но на черен фон.

Един от най-богатите хора в света, Мъск, известен с иновативните си усилия чрез компаниите SpaceX и Tesla за изстрелване на ракети и изграждане на електрически автомобили, сега съобщава новини в личния си акаунт в Twitter – често споделяйки теории на конспирацията и влизайки в публични спорове в платформата на социалните медии.

Мъск преработи основно сайта, след като го придоби за 44 млрд. долара в края на октомври, драстично съкращавайки персонала и въвеждайки противоречиви промени в политиката, които доведоха до чести прекъсвания на услугите и преобърнаха собствената му репутация.

Той също така многократно е предупреждавал, че Twitter може да бъде изложен на риск от обявяване на фалит. Този месец той разкри, че платформата все още има отрицателен паричен поток поради 50% спад в приходите от реклама и големи дългове.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст