Илон Мъск има още едно дете от изпълнителната директорка на една от компаниите му

Свят

Милиардерът има общо 11 деца

 

Елон Мъск тихомълком има още едно дете от изпълнителен директор на една от компаниите си, пише Business Insider.

Директорът на специалните проекти на Neuralink, Шивон Зилис, е ималa още едно дете от Мъск по-рано тази година, съобщи Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. Mилиардерът потвърди новината пред Page Six, като заяви пред изданието, че детето не е "тайна" за близките му. 

"Що се отнася до "тайно баща", това също е невярно", казва Мъск пред изданието. "Всички наши приятели и семейство знаят. Неиздаването на прессъобщение, което би било странно, не означава "тайно"."

Това е третото му дете от Зилис. Милиардерът тихомълком има близнаци от изпълнителния директор на Neuralink през 2021 г., според съдебни документи, които показват, че Мъск е подал молба за промяна на имената на близнаците, за да "носят фамилията на баща си и да съдържат фамилията на майка си като част от второто им име". 

Не е ясно колко деца има Мъск общо, но той има 11, които са публично известни: пет с първата си съпруга, писателката Джъстин Мъск, три с музикантката Граймс и три със Зилис.

Мъск е съосновател на Neuralink и съизпълнителен директор. Компанията разработва мозъчно-компютърни технологии. Новината за още едно дете от Зилис идва няколко седмици след като The Wall Street Journal съобщи, че Мъск е имал "размиващи границите връзки" със служителки в SpaceX. 

В доклада се казва, че бивша служителка на SpaceX обвинява Мъск, че неведнъж я е молил да му роди деца. Според вестника тя е отказала предложението, а по-късно е заявила, че ѝ е било отказано повишение на заплатата. Изданието съобщава, че в крайна сметка тя е напуснала компанията и е получила пакет за напускане на стойност над 1 млн. долара. 

Мъск от години говори публично за своите възгледи относно рисковете от намаляването на раждаемостта и е казвал, че смята този проблем за най-голямата заплаха за цивилизацията. Той също така е казвал, че е насърчавал приятелите си да имат повече деца. Ден след като Business Insider съобщи, че е станал баща на близнаци от Зилис, той публикува в X, че прави всичко възможно "да помогне на кризата с недостатъчното население".

Бизнес Видео Подкаст