1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Компания плаща 1000 долара, за да ядете сирене и след това да заспите

Свят

Преживяването е част от проучване върху храната и съня

Има един вековен мит, който гласи: "Не яжте сирене преди да заспите или ще имате кошмари".

И сега една изследователска компания се стреми да тества теорията, като предлага на доброволци 1000 долара, пише finance.yahoo.com.

Проектът цели не само да провери или дискредитира идеята, но също така ще анализира кои сирена влияят на енергийните нива на потребителите в най-голяма степен.

Петимата „любители на млечни продукти“ ще бъдат наети от Sleep Junkie за период от три месеца и ще ядат набор от продукти, преди да заспят. Те не само ще могат да покрият покупките си на сирене, но и ще им бъде дадена еднократна сума накрая.

От март на участниците ще бъде даден списък със сирена, които да купуват през следващите месеци. Те ще тестват един вид сирене всяка седмица и ще трябва да го ядат по едно и също време всяка вечер, преди да си легнат.

След една седмица с един вид сирене те ще прекъсват за една седмица, за да проверят своите констатации. Сирената, които ще тестват, варират от сини, твърди, меко узрели и преработени до безлактозни и вегански.

Участниците ще бъдат помолени да регистрират качеството на съня си чрез тракер, както и да предоставят писмена оценка за това как са спали. Те също така ще трябва да предоставят представа за енергийните си нива през седмицата и да предоставят бележки дали са имали сънища или кошмари.

Идеални кандидати

Sleep Junkie са поставили списък с изисквания към своите идеални кандидати. Лицата трябва да са на минимум 21 години, трябва да има интелигентен часовник или фитнес тракер, който оценява съня. Те също трябва да спят сами по време на процеса.

Компанията добави, че търси хора, които са "самостоятелни, честни, с добри умения за писане и обичат да спят и да ядат".

„Всички знаят приказката на старите жени, че яденето на сирене преди лягане може да ви създаде кошмари, но ние искахме да знаем колко истина има в това. Тук, в Sleep Junkie, ние продължаваме да се ангажираме да гарантираме, че всеки може да се наспи добре, но какво се случва, ако пристрастен към сиренето има нужда от добра почивка?", каза Дороти Чембърс от Sleep Junkie.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии