Коя е най-посещаваната държава в света?

Ако планирате следващото си бягство, имайте предвид тези популярни дестинации

 

Някога чудили ли сте се коя е най-посещаваната страна в света? Около 1 на 10 души работят в туристическата индустрия в световен мащаб. Осъзнаването, че зад всяка туристическа статистика стои реален човек, е от ключово значение за рестартирането на туризма по съзнателен начин.

Така че, ако планирате следващото си бягство, имайте предвид тези популярни туристически дестинации, пише exoticca.com.

Франция: най-посещаваната страна в света

Посрещайки повече от 89 милиона посетители годишно, Франция е най-посещаваната страна в света. Нищо чудно, поради вечното привличане на космополитната столица Париж. Градските почивки във френската столица винаги са популярни сред двойките, които копнеят да изпитат романтиката на историческите улици на Париж и блестящата Айфелова кула.

Освен това Париж е рай за пазаруване и се гордее с едни от най-добрите ресторанти в света. От друга страна, Франция предлага множество средиземноморски плажове по бляскавия си Лазурен бряг. Френската Ривиера е изпълнена с луксозни курортни градове и крайбрежни села, което я прави друга топ дестинация за туризъм. Разнообразието на Франция не спира дотук, тъй като замъците и лозята в долината на Лоара са още една причина да посетите тази европейска държава.

Испания

Една от най-добрите ваканционни дестинации в Европа, Испания несъмнено е една от най-посещаваните страни в света. Около 83 милиона посетители годишно се отправят към окъпаните от слънце плажове и разнообразни градове на Испания. Крайбрежният град Барселона, в северната част на страната, е най-популярната туристическа дестинация в страната. Дом на впечатляващата архитектура на Гауди, като La Sagrada Familia, Барселона е гореща туристическа точка.

 

Изисканата столица Мадрид и Балеарските острови Ибиса и Майорка също оглавяват списъка с популярни дестинации в Испания. От друга страна, плажните курорти на Коста Бланка и Коста дел Сол зависят в голяма степен от туризма и привличат милиони обичащи слънцето туристи всяка година.

Снимка: iStock
САЩ

Повече от 80 милиона посетители пристигат в Щатите всяка година. Огромна страна с разнообразен набор от пейзажи, култури и забележителности, САЩ има по нещо за всеки. Всъщност голяма част от икономиката на страната зависи както от международния, така и от националния туризъм. Големите градове Ню Йорк, Лос Анджелис и Лас Вегас са сред най-привлекателните дестинации. Семейните ваканции във Флорида, известна със своите тематични паркове и богати на диви животни Everglades, също са популярни. Пътуващите от Канада, Мексико, Обединеното кралство, Япония и Китай са най-честите посетители на Съединените щати.

Китай

За разлика от другите най-посещавани страни в света, Китай е сравнително новодошъл в туристическата индустрия. Въпреки това големият размер, разнообразието и наследството на Китай означават, че той привлича около 63 милиона посетители годишно. Горещите туристически точки включват столицата Пекин, където се намира Забраненият град и вратата към Великата китайска стена, едно от новите седем чудеса на света.

От друга страна, посетителите могат да проследят наследството на китайските династии в Сиан, домът на Теракотените воини. Шанхай, известен със своите небостъргачи и архитектура от колониалната епоха, е друго задължително посещение. Освен това обиколките на Китай, които включват природни забележителности, като Националния горски парк Zhangjiajie и река Ли, също стават все по-популярни.

Италия

Повече от 62 милиона туристи всяка година се наслаждават на вкуса на „Dolce Vita“ в Италия. Известна със своето художествено наследство и апетитна национална кухня, Италия отдавна е любима дестинация за пътуване. Най-посещаваната страна в света може да е северният съсед на Италия, но тази нация на романтика и история е място, което не можете да пропуснете.

От Колизеума в Рим до вулканичните руини на Помпей, историята живее и диша в Италия. Освен това, очарователните села на крайбрежието на Амалфи и хълмистите лозя на тосканската провинция също имат вечна привлекателност. Докато туристическите пътувания до Рим, Венеция, Флоренция и Пиза се съсредоточават върху огромния набор от обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО, пътуванията за кулинари също стават все по-популярни.

Турция

На кръстопътя между Европа и Азия, Турция е една от най-посещаваните страни в света. Около 46 милиона туристи годишно са привлечени от смесицата от култури, завладяващи пейзажи и вдъхващи страхопочитание обекти на наследството на тази страна. За тези, които искат да изпитат забързаната атмосфера на града, Истанбул е задължително посещение. Известен със своята Синя джамия и Капалъ чарши, Истанбул е топ дестинацията за туризъм в Турция. От друга страна, обляните в слънце плажове на Анталия са популярни сред семействата, а археологическите обекти и приказните комини в региона на Кападокия са идеални за алтернативно изживяване на Турция.

Мексико

Над 40 милиона туристи пътуват до Мексико всяка година. Въпреки че повечето избират райските плажове и спокойната атмосфера на Ривиера Мая, Мексико също е важна дестинация за културни пътувания. Дом на древните археологически обекти на маите Чичен Ица и Тулум, Мексико предлага много повече от просто забавление край плажа.

Канкун е най-важният участник в туристическата индустрия в Мексико. Тук ще намерите богат избор от курорти и безкрайни пясъчни и морски участъци. От друга страна, пресеченото тихоокеанско крайбрежие е също толкова привлекателно, където се намират известни курорти като Акапулко.

Германия

39 милиона посетители годишно правят Германия една от най-посещаваните страни в света. Със своята оживена столица Берлин, приказни замъци в долината на река Рейн и очарователни градове и села в Шварцвалд, Германия предлага много за изследване. Туризмът създава милиони работни места и е важна част от германската икономика. Повечето пътуващи за първи път в Германия избират да започнат в Берлин, известен със своя нощен живот, исторически паметници и творчески изкуства. От друга страна, Мюнхен привлича много посетители с ежегодния фестивал на бирата Октоберфест. Разнообразна туристическа дестинация, с фантастични транспортни връзки с останалата част от Европа, не е чудно, че Германия е толкова популярна сред пътниците.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст