Кои са най-добрите сандвичи и къде може да ги пробвате?

Бихте ли опитали някой от тях?

Има ли нещо по-добро от сандвич? От бюджетни варианти до скъпи сандвичи, хората са привлечени от този тип храна.

И така къде правятнай-добрите сандвичи и кои са те.

Mie Goreng тост от Dutch Smuggler- Сидни

Какво има в него? Нудли, пържено яйце, шалот, моцарела и грюер върху бял хляб

Ако имаше концепция, която да събуди интереса на чревоугодниците, това е идеята за въглехидрати, обвити в по-съществени, структурно здрави въглехидрати. Пикантната майонеза се намазва върху хляб, последвана от каша от нудли, пържено яйце и шалот. Цялото нещо е великолепно обвързано от комбинация от моцарела и орехов грюер. По същество това е мечтата на студентите в университета, но легитимирана – дори банкерите в града, носещи изгладени костюми и куфарчета се редят на опашка за такъв сандвич.

Jambon beurre от Le Petit Vendôme - Париж

Какво има в него? Шунка и крафт масло върху багета

Какво е общото между Марк Зукърбърг, разорения стажант и супермодела Кейт Мос? Всички те са стъпвали по винтидж плочките на това автентично парижко бистро, което е реликва от 60-те години. Le Petit Vendôme е украсен с различни видове сирена и висящи шунки и колбаси. Това е ад за веганите и рай за месоядните. Тук jambon beurre (сандвич с шунка и масло) е произведение на изкуството. Правят се по поръчка и се приготвят пред вас, като се използват награждаваните багети на Julien Bakery, парчета супер прясно крафт масло и слайсове хамон направо от бута. 

Бикини с три сирена от Dot - Мадрид

Какво има в него? Астурийско сирене, едам, чедър и лютеница върху бриош

Класическият сандвич с шунка и сирене е гръбнакът на уютния ресторант Dot, където сервират и специално кафе, неустоими сладкиши и натурални вина. Собствениците се гордеят с това, че набавят съставки от местни доставчици, създавайки хранителна верига, която може да бъде изпитана най-добре, като поръчате бикини с три сирена. Сирената се доставят от Rafa (доверен месар и магазин за деликатеси в квартала), бриошът се пече пресен в близкия Panadarío, а лютеница с ананас и хабанеро е изработена внимателно от Brutal Terrific Jams. И ако искате да направите още една крачка напред, поискайте да добавите яйце от щастливите кокошки в района на Мадрид. 

The Tainted Larb от Mondo Sando - Лондон

Какво има в него? Месо от веган соева кайма с пикантна къри паста в севернотайландски стил. Смесено с билки, много сок от лайм и завършено с майонеза от черен боб и маринована салата от зелен фасул.

Mondo Sando е екип от продавачи на модерни сандвичи, базиран в ресторант в южен Лондон, наречен The Grove House Tavern.

Prego clássico от Prego da Peixaria - Лисабон

Какво има в него? Пържола от филе и билково масло върху хляб боло до како

Няма човек в Лисабон, който да не се радва на добро прего, традиционен португалски сандвич с пържоли. Създаден за хапване по всяко време на деня, този сандвич е безспорна икона. Най-хубавото е, че ще го намерите навсякъде, от обикновени таверни до изискани заведения за хранене. Но Prego da Peixaria – с четири ресторанта в Лисабон е посветен единствено на prego, предлагайки няколко вариации на ястието в менюто си. 

Сандвич със свински бузи от Sants Es Crema - Барселона

Какво има в него? Месо от свински бузи, ачиоте и маруля върху фокача

Има само една част от прасенцето, която е по-вкусна и по-крехка от коремчето. Да, говорим за челюстта. Оставете на експертите по барбекюто в Sants Es Crema да отдадат дължимото на супер сочното, чудесно ароматно месо от бузи. Концепцията за сандвич, роден в Covid, е първата по рода си в Барселона, а кухнята използва грил, за да предизвика димящи вкусове. Този уникален сандвич съчетава сладка мазнина и хрупкаво месо с нотка земен ачиот и парче хрупкава, прясна маруля. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст