1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Как уволниха банкер заради два сандвича

Свят

След заведено от него дело, печеливша се оказва банката

Citibank спечели дело по трудовите правоотношения, след като уволни работник, който поиска неправомерни разходи за сандвичи и кафе. Саболч Фекете обвини банката в несправедливо отношение, след като беше уволнен миналата година за грубо нарушение, пише BBC.

Първоначално Фекете твърди, че сам той е консумирал два сандвича, две кафета и две тестени ястия по време на бизнес пътуване до Амстердам. Но по-късно той призна, че партньорът му е споделил няколко ястия.

Фекете, който е работил в Citi в продължение на седем години като анализатор, специализиран във финансови престъпления, е пътувал до Амстердам по работа между 3 и 5 юли миналата година.

При завръщането си в Лондон той подава иск за разноски за храна и напитки, които според него са покрити от 100 евро дневна издръжка на банката (£86,70).

Въпреки това управителят, на когото подал иска си, попитал дали е изконсумирал цялата храна и освежителни напитки, за които искал възстановяване.

В размяна на имейл, описана в решението на трибунала по трудовите правоотношения, г-н Фекете пише: „Бях в командировка сам и... изпих 2 кафета, тъй като бяха много малки“.

Освен това той каза: „В този ден пропуснах закуската и изпих само 1 кафе сутринта. За обяд изядох 1 сандвич с напитка и 1 кафе в ресторанта, взех още едно кафе с мен в офиса и изпих второто следобед, а вторият сандвич ми послужи и за вечеря."

„Всичките ми разходи са в рамките на 100 евро на ден. Бихте ли могли да очертаете какво е вашето безпокойство, тъй като не мисля, че трябва да оправдавам хранителните си навици до такава степен.“, добавя той.

Банката заяви, че запитването й не е относно сумата, а дали искът нарушава нейната политика за управление на разходите, която гласи, че пътуването и храната на партньора не се възстановяват.

По-късно банкерът призна, че е споделял храната с половинката си. Той също така каза, че е имал лични затруднения след смъртта на баба си, че е взел шест седмици медицински отпуск и е бил на силни лекарства, когато е отговарял на имейли.

В крайна сметка обаче банката го уволни. Фекете даде Citi на съд за несправедливо и неправомерно уволнение.

Но в решението, което беше съобщено за първи път от Financial Times, съдията по заетостта Илинг отсъди в полза на Citi.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии