Бюджетният дефицит през 2023 г. се сви до 2% от БВП
Дефицитът на ЕС пък се е увеличил от 3,2 на сто от БВП
Ето какво казват учените за тези храни
Колко здравословни или не са определени храни за нас е горещо обсъждана тема сред експерти и потребители и няма лесни отговори. Но когато експерти по безопасност на храните казват какво избягват да ядат, то трябва да обърнем по-специално внимание.
Всеки може да получи хранително отравяне, но някои хора имат по-висок риск да се разболеят и да развият тежко заболяване. Те включват хора над 65-годишна възраст, деца под 5-годишна възраст, бременни жени и хора с отслабена имунна система. Тези лица може да се нуждаят от допълнителни предпазни мерки.
Ето част от нещата, които хранителните експерти споделят, че избягват:
Кълнове
Дъг Пауъл, професор по хранителна безопасност в Държавния университет на Канзас обяснява, че кълновете са били в основата на 40 процента от случаите на бързо разпространение на хранителни инфекции през последните 20 години и толкова пъти са били причина за спиране на храни, че "просто не си струва риска", пишеДефицитът на ЕС пък се е увеличил от 3,2 на сто от БВП
Автомобилите, които в момента се намират там, трябва да бъдат премахнати до 2 седмици
Каква е била цената на специалната поръчка от пицарията