Google вече ви помага да резервирате най-евтините полети

Свят

Трикът за по-евтини полети, който всеки пътешественик трябва да знае

 

Търсите по-евтин полет? Хората в социалната мрежа TikTok са намерили начин да помогнат за намаляване на цената на билета. И дори не е необходимо да изтегляте разширения на браузъра или да инсталирате нови приложения — всичко, от което се нуждаете, е Google Flights.

Как да използвате Google Flights, за да намерите по-евтини самолетни билети?

Снимка: Полина Пенчева

„Трикът“ на Google Flights е прост, но изисква известна гъвкавост по отношение на това къде и кога искате да пътувате. Ето как работи функцията:

Стъпка 1

Отворете браузъра си и въведете Google Flights . Ще трябва да щракнете върху първия резултат на страницата, който ще ви отведе до страница, която ви позволява да изберете откъде тръгвате, вашата дестинация и дати на пътуване.

 

Стъпка 2

Изберете вашия град на заминаване. Този следващ ход е много важен и цялата причина, поради която този трик работи: ще искате да оставите полето за местоназначение празно. Това ще подкани Google Flights да търси най-достъпните места, които може да намери въз основа на периода от време, който ще посочите в следващата стъпка (За тази стъпка Google може автоматично да попълни някои дати, но можете да ги игнорирате).

 

Стъпка 3

Кликнете върху картата под полетата за заминаване, дестинация и дата. Това ще ви отведе до страница със списък на някои опции за полети и цени. Ще забележите също, че полето за дата е попълнено автоматично, за да покаже резултати за произволно 1-седмично пътуване през следващите шест месеца.

Можете да щракнете върху това поле, за да коригирате времевата рамка за пътуване, което работи по-добре за вас. Можете да изберете да търсите пътувания за уикенд, една седмица или две седмици през всеки от 12-те месеца. Или можете също да търсите пътувания въз основа на конкретни дати, но това може да не се попълни като достъпни резултати.

 

За кого е най-подходяща тази функция?

Снимка: iStock

Този „хак“ за търсене изисква от вас да сте гъвкави с вашата дестинация и датите, на които искате да пътувате. Така че, ако имате само много конкретни времеви рамки, които можете да пътувате, или вече сте настроени на някои дестинации, може да не успеете да се възползвате максимално от този съвет за пътуване .

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст