1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Гърция забранява плажа за деца между 12 и 17 ч.

Вижте новите правила в южната ни съседка

Очаква се втора гореща вълна да нахлуе в Гърция. Ще има три фази с продължителност най-малко пет дни. Прогнозите сочат, че температурите в Гърция може да достигнат 45 градуса по Целзий.

Още при първата гореща вълна, на 11 юли, дирекция "Социална солидарност“ отвори климатизирани помещения, където гражданите да прекарват времето си прохладно. Осигурено е присъствието на медицинска сестра, която дава здравни съвети и се справя с всякакви инциденти на дискомфорт.

По плажовете в южната ни съседка вече е забранено деца да пребивават между 12 и 17 часа. 

В общинските клиники на Община Атина е пусната телефонна линия за помощ, чрез която се предоставят съвети и инструкции за справяне със здравословни проблеми на всички граждани и особено на тези, които принадлежат към уязвимите групи.

Екипите на Центъра за солидарност, които се състоят от медицински сестри и психолози, продължават да бъдат близо до бездомните ден и нощ.

Четири смени работят по улиците, предлагайки студена вода, храна и стоки от първа необходимост на хората, които не желаят да бъдат преместени, дори временно, в приютите за бездомни.

Специални грижи са положени за животните и птиците, които живеят в градските паркове и горички, както и за бездомните кучета и котки. Поставени са специални питейни съдове за снабдяване с прясна вода, както и гнезда за птици.

Музеите ще работят със съкратено време, включително и Бялата кула в Солун. Ще работят 4 часа по-малко и ще затварят в 16:00 часа за периода от 20 до 23 юли.

През тези четири дни музейните обекти с традиционно работно време от 08:30 до 15:30 часа ще затварят 2 часа по-рано от обичайното – в 13:30 часа.

Акрополът в Атина ще бъде затворен в най-горещите часове от деня от 12:00 до 17:00 ч за първи път поставиха тенти на двата входа.

Горските пожари на север и на запад от Атина продължават да горят неконтролируемо. Стотици хора бяха евакуирани. Властите предупредиха жителите и туристите, които посещават Гърция, да останат на закрито. Всички паркове в Атика са затворени поради риск от пожар. От гражданска защита забраняват разходки в горите и райони, където рискът от пожар е висок, предаде пише "24 часа".

Необходимостта от защита на работещите в почистващия сектор от топлинен стрес, промени графика за сметосъбиране, като това ще става сутрин и вечер с почивка между 11:00 и 17:00 часа. Предвид изключително високите температури и съображения за обществено здраве се умоляват гражданите и фирмите да не изхвърлят отпадъци в кофите, особено ако са пълни.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии