"Едва не ме изритаха от колежа": Бил Гейтс издава мемоари за живота си

Свят

Книгата ще бъде публикувана в избрани държави на 4 февруари 2025 г.

 

Бил Гейтс разказва историята си мемоари - от „чувството, че е неудачник“ до „едва не го изхвърлиха от колежа“. Изданието, което ще бъде публикувано в избрани държави на 4 февруари 2025 г., разказва какъв път изминава Гейтс до това да бъде милиардер и съосновател на Misrosoft, пише CNBC. Новината съобщи самият той в блог във вторник.

Снимка: www.gatesnotes.com

Гейтс вече е написал няколко книги на теми, свързани с бизнес, технологии, климатични промени и глобално здраве. Мемоарите, озаглавени Source Code, ще бъдат първите, които ще се фокусират върху годините, които са го формирали като личност -  „от детството до решението ми да напусна колежа и да създам Microsoft“, пише той.

В новата книга ще бъдат разгледани „взаимоотношенията, уроците и преживяванията, които положиха основите на всичко, което последва в живота ми“, включително превръщането на Microsoft в една от най-големите компании в света.

Снимка: Getty Images

68-годишният Гейтс нарича мемоарите си „история на произхода“ и обещава да се впусне в детайли от ранния си живот, които биха могли да хвърлят повече светлина върху човека, в който се е превърнал.

 

„Споделям някои от по-трудните моменти от ранния си живот, включително и сблъсъка с родителите ми като непокорен тийнейджър, борбата с внезапната загуба на близък човек и това, че едва не ме изхвърлиха от колежа“, пише Гейтс.

Преди да се запише в Лейксайд, Гейтс не е сигурен, че ще хареса училището - и едва не саботира собствения си прием.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Когато бях в шести клас и майка ми и баща ми предложиха да отида в Лейксайд, не бях много сигурен в това. По онова време това беше училище за момчета, в което носиш сако и вратовръзка и ходиш на параклис всяка сутрин“, казва Гейтс.

След като попада там, основателят на Microsoft се запознава с компютрите - няколко преподаватели успяват да вземат терминал. Това се случва в края на 60-те години на миналия век, когато Бил започва 7-и клас и се запознава с бъдещия си партньор в технологичния гигант Пол Алън.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст