Доналд Тръмп се завърна в класацията на 500-те най-богати в света

Състоянието на бившия президент нарасна със 112%

 

Тръмп се връща отново към индекса на милиардерите на Bloomberg за първи път от 6 август насам, тъй като акциите на неговия медиен стартъп скочиха заедно с шансовете му на пазарите за политически залагания, съобщават от The Business Times.

Състоянието на Тръмп нараства

Снимка: Ройтерс

Състоянието на бившия президент нарасна със 112%. Увеличи се с 6,5 милиарда щатски долара във вторник (22 октомври), което го нареди на 481-во място в списъка на 500-те най-богати хора в света. Trump Media & Technology Group, която притежава Truth Social, почти утрои стойността си от края на септември, увеличавайки богатството му на хартия.

 

Trump Media търгуват като пълномощник за залагане на вероятността Тръмп да бъде следващият президент на САЩ. Шансовете, че Тръмп ще спечели изборите на 5 ноември, скочиха през последните седмици в сайтовете за залагания Polymarket и PredictIt. Богатството на Тръмп е най-високото от 22 юли насам, ден след отпадането на президента Джо Байдън от надпреварата, което доведе до това вицепрезидентът Камала Харис да стане кандидат на демократите. Компанията наскоро обяви инвестиция от 1,5 милиарда долара в комплекс за голф, хотел и резиденция в северен Виетнам чрез партньорство с местна фирма.

Падането на акциите 

Снимка: Reuters

По-рано през тази година социалната медийна компания на бившия президент Доналд Тръмп бе в дълбок спад, който продължи да се влошава, заличавайки огромна част от състоянието му. Тръмп е загуби 4 милиарда долара заради собствената си социална мрежа. 

Тръмп притежава най-много акции като от 114,75 милиона, акциите бяха оценени на 6,2 милиарда долара. Сега той отново се връща в списъка на богатите.

 

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст