1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Deutsche Bank намалява климатиците на 25 градуса заради енергийната криза

Свят
 

Силната вълна от горещини в региона изостри ситуацията и тласна още по-нагоре цените на тока

Служителите на Deutsche Bank ще трябва да понасят повече жега в германските офиси. За да се подкрепят усилията за справяне с енергийната криза в страната, а може би и за да бъдат постигнати финансовите цели на генералния директор Кристиан Зевинг, климатизацията в помещенията ще бъде намалена, така че температурата да не надвишава 25 градуса вместо поддържаните досега 23 градуса, съобщава специализираното издание Boursier.com. В тоалетните вече ще има само студена вода, а фонтанът пред централата на банката във Франкфурт ще бъде спрян.

Промените се въвеждат в момент, когато Германия е изправена пред безпрецедентна енергийна криза, след като Русия намали подаването на газ за Запада след санкциите срещу Москва заради инвазията й в Украйна. Силната вълна от горещини в региона изостри ситуацията и тласна още по-нагоре цените на тока.

Контролирането на потреблението на енергия ще смекчи и ефекта от инфлацията върху финансовите цели на Deutsche Bank. Обявените вчера мерки, в съчетание с решението да се изгаси или намали осветлението през нощта, се очаква да доведат до икономия от близо 5 милиона киловатчаса електричество годишно, което се равнява на потреблението на 1600 двучленни семейства, отбелязва учреждението.

Подготвят се и мерки за намаляване на потреблението на газ в очакване на решения от правителството. В рамките на тези мерки от ключово значение ще бъде намаляването на офис пространството. Deutsche Bank иска до 2024 г. да намали с 40% помещенията си във Франкфурт и в съседния град Ешборн.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии