Директор на авиокомпания призовава: До две питиета на летищата

Свят

Сред проблемните дестинации са някои от гръцките острови

 

Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри заяви, че пътниците в самолетите трябва да могат да пият само по две напитки на летищата, пише BBC.

Снимка: iStock

О'Лиъри заяви, че въвеждането на ограничения за алкохола на летищата ще помогне за справяне с нарастването на безредиците по време на полетите. 

Според него всяка седмица се случват изблици на насилие, дължащи се на алкохола, особено когато той е смесен с други вещества.
„Не искаме да забраняваме на хората да си пийват“, каза той пред Daily Telegraph.

„Но ние не позволяваме на хората да шофират в нетрезво състояние, но продължаваме да ги качваме в самолети“. 

Снимка: iStock

Според О'Лиъри членовете на екипажа и други пътници са станали мишени. Закъсненията допринасят за проблема, а времето за пиене на летищата е по-дълго.

„В старите времена хората, които пиеха твърде много, накрая падаха или заспиваха. Но сега тези пътници са и на таблетки и прах“, добави той. 

„Това е смесица. Получава се много по-агресивно поведение, което става много трудно за овладяване“. О'Лиъри заяви, че за авиокомпаниите е трудно да идентифицират пияните хора на изхода, особено когато се качват в група.

„Стига да могат да се изправят и да се размърдат, те ще преминат. След това, когато самолетът излети, виждаме лошото поведение“, каза той. Служителите на Ryanair претърсват чантите за алкохол, преди пътниците да се качат на полети до Ибиса - една от най-засегнатите „парти дестинации“.

Сред другите проблемни дестинации са някои от гръцките острови.

 

Говорител на AirportsUK заяви, че деструктивното поведение, независимо дали се дължи на алкохол или на други причини, „е неприемливо и може да доведе до значителни санкции“. Тези санкции включват глоби, отказ за качване на борда или до две години затвор.

Говорителят добави, че летищата разполагат с „широк набор от мерки за наблюдение и справяне с деструктивното поведение и за гарантиране на безопасността на всички“.

„Летищата се ангажират да осигурят безопасно и приятно пътуване за всички пътници и сме доволни, че огромното мнозинство от пътниците продължават да се наслаждават на пътуванията си отговорно“, казаха те.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст