Частен остров, до който се стига само с лодка или хеликоптер, е обявен за продажба

Свят

Каква е цената му?

 

Частният остров край бреговете на Нова Скотия, Канада, се продава за 9,95 млн. канадски долара, или около 7,3 млн. долара. 

На остров Стръм се намира луксозна вила, а посетителите могат да използват територията за лов, плаване или просто за забавление на семейството и приятелите, пише Business Insider. 

Имотът с площ 10 акра е един от над 350-те острова в залива Махоун, който се намира на около час път с кола от Халифакс, Нова Скотия. Островът се намира само на три минути с лодка от континенталната част.  

На острова има над 50 000 растения и оранжерия, както и зеленчукова градина с къпини, ягоди и др. Риболовът е и друг начин за осигуряване на храна, без да се налага да се пътува до континента. Ако времето е бурно, има прозорци с двоен стъклопакет, които предпазват от вятър. 

Настоящият собственик Ричард Голдънбърг казва пред Business Insider, че в момента хората плащат за престой на острова като за хотел. Голдънбърг и двамата му съдружници продават хижата поради липса на време да я посещават.

Голдънбърг каза, че първоначалният собственик е смятал, че остров Струм е красив - едно от малкото места, от които може да се види и лесно да се стигне до близкия град Махоун Бей.

Според агента по вписванията Мариана Коуън от Coldwell Banker Maritime Realty имотът е бил замислен от първоначалния собственик като бягство от страховете и стреса от 11 септември.

„Това е била първоначалната причина, поради която той е построил къщата след 11 септември, за да може да избяга. Това беше много важно за него“, казва Коуън пред National Post. „Така се стигна до това - да построи този прекрасен имот като убежище“.

Голдънбърг също така отбеляза, че който и да закупи острова, ще може да живее на него, ако пожелае. 

 

Това е един от най-близките острови до континента, което го прави идеален за всеки, който не иска да е твърде далеч от цивилизацията. Но поради някои от характеристиките на острова - от градините до възможностите за риболов - може и да не ви се наложи да го напускате.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст