Църква вече работи в блокчейн мрежата. Ето защо

Свят

Пасторът бил принуден от по-висша сила да използва блокчейн като инструмент за напредване на мисията на групата.

 

Мрежа от църкви в американския щат Колорадо, наречена „Молитвен дом“, токенизира главния си параклис в опит да закупи сградата на стойност 2,5 милиона долара.

Пасторът, ръководещ проекта, Блейк Буш, каза, че е бил принуден от по-висша сила да използва блокчейн технологията като инструмент за напредване на мисията на групата.

Токенизирайте сградата

Според доклад на Forbes, паството на Буш и други църковни групи са наемали сградата от нейния собственик, местен бизнесмен, който също притежава автокъща.

 

Сградата с площ от 11 457 квадратни фута, наречена Old Stone Church поради каменния си екстериор, е закупена от сегашния собственик през 2022 г. на цена от 2,2 милиона долара. Буш и групата на молитвения дом в Колорадо възнамеряват да закупят сградата за 2,5 милиона долара

„Чух Господ да казва: „Отиди да вземеш къщата ми“, казва той. 

Блокчейн и недвижими имоти

За да изпълни святата си мисия, Буш и групата създават Stone Coin, цифров актив, използван за набиране на пари за закупуването на Old Stone Church. Активът е свързан с токен за недвижими имоти, създаден от REtokens и работещ на публично разрешената блокчейн Polymesh.

Както всеки проект за токенизация, резултатите ще зависят от количеството положителен поток от токени и реактивната стойност. Съобщава се, че проектът търси инвеститори, след като е събрал около половината от целта си.

В бъдеще бордът, който включва Буш и други религиозни лидери, както и кмета на близкия град, планира да отвори продажбата на токена.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст