1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Боб Айгър се завърна в Disney, предстоят големи промени

Свят

Акциите на компанията поскъпнаха с повече от 6% след завръщането на директора

Бившият главен изпълнителен директор на Disney Боб Айгър се завърна, за да поеме отново ръководството. Това се случи след като компанията уволни своя главен изпълнителен директор Боб Чапек, съобщава BBC.

Боб Айгър, който до края на декември 2021 г. заемаше поста изпълнителен директор на борда на компанията, през 2020 година напълно се отказа от заплатата си, която достигна 48 милиона долара през 2019 г.
 
По-малко от 24 часа след шокиращото си завръщане Боб Айгър казва, че планира голяма промяна на бизнеса.

Един от първите му ходове доведе до напускането на ръководителя на отдела за разпространение на медии и развлечения на компанията, Карим Даниел.

Даниел беше близък съюзник на бившия шеф на медийния гигант Боб Чапек.

В съобщение до служителите Айгър каза: „Моето намерение е да преструктурирам нещата по начин, който почита и уважава творчеството“.

„Вярвам, че разказването на истории е това, което подхранва тази компания, и то е в центъра на начина, по който организираме нашия бизнес“, каза той в имейла.

Той каза, че е възложил на група ръководители да проектират „нова структура, която връща вземането на повече решения в ръцете на нашите творчески екипи и рационализира разходите“.
 
Акциите на Disney в Ню Йорк поскъпнаха с повече от 6%, след като беше обявено завръщането на Айгър като главен изпълнителен директор.
 
 
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии