Биткойнът пада след дебата между Тръмп и Харис

 

Шансовете за победа се накланят в полза на Харис, което повлия на цената на най-старата криптовалута

 

Биткойн падна с 1,5% на фона на реакциите на дебата за президент на САЩ между Камала Харис и Доналд Тръмп, съобщават от Hindustan Times.

Снимка: Reuters

Биткойн се понижи, тъй като трейдърите реагираха на дебата за президент на САЩ между кандидата на Демократическата партия Камала Харис и републиканския съперник Доналд Тръмп. Най-големият дигитален актив падна с цели 1,5%, преди да намали част от спада до 56 895 долара. Биткойнът е един от активите, които се влияят от представянето на бившия президент Тръмп в надпреварата за Белия дом заради подкрепата, която той обеща за сектора. По-рано спадовете стигнаха до поне 2%. На по-широкия пазар също има преобладаващи понижения на цените.

Снимка: Reuters

Вицепрезидентът Харис все още не е изложил подробно политическа позиция относно крипто. Миналия месец съветник от нейната кампания каза, че Харис ще подкрепи мерки, които да помогнат за разрастването на индустрията. Съветникът също сигнализира за продължаващ интерес към прилагането на предпазни мерки.

Крипто проекти

Снимка: Reuters

Републиканският кандидат наскоро пусна четвъртата си колекция от незаменими токени. Тези NFT, представляващи собственост върху активи като изображения, изобразяващи Тръмп, каращ мотоциклет или като боксьор, са спечелили милиони долари.

 

Снимка: Reuters

Тръмп и синовете му Ерик и Дон младши също популяризират World Liberty Financial, планирана инициатива в нишовия децентрализиран финансов сектор на крипто. Подробностите остават оскъдни, а хакерите миналата седмица за кратко компрометираха някои акаунти в социалните медии на семейството на Тръмп, за да публикуват фалшив пост за проекта.

Биткойнът скочи до рекордните 73 798 долара през март, подхранван от търсенето на специализирани борсово търгувани фондове в САЩ.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст