Бил Гейтс дарява тайно 50 млн. долра в подкрепа на Камала Харис

Дарението на Гейтс не е било предназначено да бъде публично оповестено

 

Основалтелят на Microsoft Бил Гейтс дарява тайно около 50 милиона долара на група, подкрепяща Камала Харис, но не подкрепя публично вицепрезидента, според доклад, съобщава The New York Times. 

Огромното дарение на милиардера е направено на Future Forward USA Action. Според New York Times дарението на Гейтс не е било предназначено да бъде публично оповестено

Снимка: Getty Images

„Подкрепям кандидати, които демонстрират ясен ангажимент за подобряване на здравеопазването, намаляване на бедността и борба с изменението на климата в САЩ и по света“, казва Гейтс пред изданието, отказвайки да говори конкретно за дарението.

 

Какво е мнението на Гейтс за политиката?

68-годишният Гейтс е изразил загриженост относно победата на бившия президент Доналд Тръмп над Харис през ноември. Организацията с нестопанска цел на технологичния титан, Фондация Бил и Мелинда Гейтс, се опасява от потенциални съкращения на семейното планиране и глобалните здравни програми, ако 78-годишният Тръмп бъде избран за втори мандат. 

Изданието отбелязва, че Гейтс не е особено близък с Харис, но е похвалил работата на администрацията на Харис-Байдън по изменението на климата. Гейтс открито е обсъжда огромното си дарение с приятели, според доклада, включително с бившия кмет на Ню Йорк Майк Блумбърг.Съобщава се, че 82-годишният Блумбърг е допринесъл с близо 20 милиона долара за Future Forward по-рано тази година, когато президентът Байдън все още беше в надпреварата.

Future Forward не разкрива своите дарители. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст