1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Бихте ли гладили чужди дрехи срещу 20 евро на ден?

Свят

Тази реклама предизвика множество реакции онлайн, като мнозина я осъдиха

Потребители в социалните мрежи в съседна Северна Македония търсят жени за гладене на дрехи с дневна заплата от 1000 до 1200 денара (20 евро).

Новата мода тръгна от Скопие, когато в социалните мрежи се появи пост на жена, която търси друга, която да идва в дома ѝ два до три пъти седмично, за да глади дрехите, казва изданието „Денар“.

Снимка: iStock

„Търся жена само за гладене на дрехите на четиричленно семейство. Вашето задължение е само да гладите дрехи: детски, мъжки и дамски ризи, рокли, като това ще ви отнеме около 3-4 часа на ден. Това важи само за сериозни хора, а за повече информация ми звъннете на посочения телефон”, гласи една от обявите.

Тази реклама предизвика множество реакции онлайн, като мнозина я осъдиха като сексистка и експлоататорска.

Снимка: iStock

Някои граждани посочиха, че гладенето е домашна работа, която трябва да се върши от всички членове на семейството, а не да се прехвърля на други жени срещу мизерно заплащане.

Други не виждат нищо лошо в тази работа, но и апелират за по-добро оценяване на труда на жените, които гладат.

Заплатите за домшани помощници в Северна Македония според „Денар“ са около 1500 денара за 8 часа работа, включително почистване, гладене, готвене... Така че 20 евро само за гладене не е лоша сума.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии