Българка посяга към чек за $1 млн. в световната лига по ММА (СНИМКИ+ВИДЕО)

Свят

Коя е Дакота Дичева, зад която вече стои империя от милиони долари?

 

Тази нощ в САЩ стартира сезона в една от най-престижните и най-богатите спортни лиги в света – Професионалната лига на бойците (Professional Fighters League) – надпревара, която включва едни от най-железните гладиатори в смесените бойни изкуства на планетата.

За феновете на ММА боевете, PFL е нещо като Шампионската лига във футбола.

За България пък PFL е въпрос на национална гордост и престиж, защото лигата тръгва с участието на двама наши представители – Благой Иванов-Багата при мъжете и Дакота Дичева при жените.

И докато Благой Иванов-Багата е сред елита на ММА през последното десетилетие, то за 25-годишната Дакота Дичева можем да кажем, че е считана за най-голямата надежда и бъдещата звезда в смесените бойни изкуства.

Дакота страшно се гордее с българските си корени.

Майка ѝ Лиза Хауърд е многократна световна шампионка по кикбокс, баща ѝ Иво Дичев също се занимава с бойни спортове. Съдбата на Дакота от Манчестър изглежда предначертана, макар че никой от близките ѝ доскоро не подозира, че тя ще се превърне в Момиче за $1 млн.

Един милион долара. Толкова е голямата награда на PFL, която очаква Дакота ако тя спечели своята категория в края на сезона, който започва утре в щата Тексас.

Съперничка на Дичева е доказаната отдавна отвъд океана Лиза Малдуин.

Всеки боец в Лигата на професионалните бойци, независимо дали е мъж, или жена, има свой гарантиран чек още преди влизането си в октагона.

За Дакота Дичева медиите коментират, че става въпрос за сума от порядъка на $15 000 – $20 000, като парите ще скочат двойно ако тя извоюва победата срещу Малдуин.

„Един милион долара са си един милион долара. Мен обаче тези пари не ме вълнуват. Аз просто искам да побеждавам и да докажа на всички, че съм №1 не само в Европа, но и в целия свят“, заканва се Дакота Дичева, която в Сан Антонио е придружена от двамата си братя Кейси и Коуди Дичев, но и от родителите си Иво и Лиза.

Само преди няколко месеца, Дакота Дичева триумфира в Лигата на професионалните бойци в Европа, където заслужи най-високата финансова награда - $100 000.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст