1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Автобусният билет в Англия става по-евтин от януари

Свят

Мярката е временна и се отнася до периода януари-март 2023 г.

Автобусният билет в Англия ще бъда с около 30% по-евтин от януари до март. Страната прави стъпки да облекчи потребителите, но да укрепи и обществения транспорт в условията на растящите цени.   

От януари до март пътуването с автобус в страната ще струва не повече от два паунда за маршрут. Ценовият таван се равнява на около 2,30 евро, но според опозицията отстъпката не е достатъчно висока.  

„Автобусите са най-използваният вид обществен транспорт, така че ограничаването на цените на билетите до две лири за пътуване ще помогне на пътниците през предстоящите зимни месеци", заяви министърът на транспорта на Обединеното кралство Грант Шапс. 

Мярката няма да бъде приложена в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, където трябва да решат съответните регионални парламенти.  

По данни на правителството средната цена за пътуване на три мили (малко под пет километра) в момента е 2,80 паунда (3,25 евро), така че средното пътуване ще бъде с около 30% по-евтино.  

Други транспортни средства, като лондонското метро, са освободени от облекчението. Опозицията обаче отправи критики и заяви, че правителственото облекчение не отговаря на мащабите на кризата.   

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии