65 евро за плюшена играчка? Проверяваме цените в олимпийското село (СНИМКИ)

На вторичния онлайн пазар за преподражба стоки, закупени от олимпийското село, увеличават цената си до 25 пъти

 

Фенове, които се връщат от Олимпийските игри в Париж, продават рекламните символи, закупени от олимпийското село срещу огромна надценка. Световни медии, сред които Daily Mail, съобщиха, че сайтове като eBay вече са пълни с чаши и плюшени играчки с талисмана на Игрите - червените фригийски шапки, които са кръстени "Фриж", символ на Френската революция и съответно на републиката и на равенството.

Стоките поскъпват до пет пъти – а в някои случаи и до 25 пъти над първоначалната им цена, когато влязат в онлайн пазара на препродажба.

Цените на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Все пак трябва да отбележим, че почти всичко на територията на олимпийското село е безплатно за спортистите, но не и за зрителите. 

Репортери на bTV провериха колко са оригиналните цени на артикулите и услугите за туристите по време на Олимпийските игри в Париж през 2004 г.:

Плюшени талисмани и други реклами материали
В зависимост от големината плюшения "Фриж" може да бъде открит на цени от 20 до 65 евро.

 

Тениските с неговия лик са 30 евро, а ако искате да си вземете суитчър за спомен трябва да подготвите до 100 евро, за шапка с козрка - 25 евро.

Цената на чанта от плат е между 10 и 12 евро, а значки със символа на Игрите могат да бъдат открити за между 5 и 6 евро, като в eBay същите достигат цени над зашеметяващите 100 евро.

Междувременно един от най-ценните олимпийски факли, използвани за запалване огъня на церемониалния пламък, беше изложен на търг миналия месец и цената му започна да се качва от колосалните 151 250 долара.

Чашите с лика на "Фриж" струват 13 евро.

Символът на айфеловата кула с олимпийските кръгове може да бъде намерен на цена от 40 евро.

"Олимпийското кафе"
Цената на "олимпийското кафе" е близка до стандартните цени за Париж, като любителите на лате и капучино могат да се насладят на напитката за 5 евро, а тези на еспресото ще трябва да подготвят 3 евро.

Чаят е 3,50 евро, газираните напитки също. Цената на бирата започва от 9 евро.

Услуги

Както вече стана ясно спортистите могат да използват всикчи налични услуги на територията на олимпиското село безплатно, но туристите и зрителите ще трябва да отделят известна сума пари, ако искат да отидат на прическа маникюр или оформяна не брада.

Снимка: Димитър Тасев и Илия Илиев

Измиване и сешоар струва 35 евро, а подстрижка около 20 евро.

Мъжете ще трябва да си подготвят 25 евро за оформяне на брада.

Маникюрът за дамите струва 35 евро с гел лак, като всяка декорация се заплаща по 5 евро допълнително. Само оформяне излиза около 10 евро.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст