4 характеристики, които Apple търси в своите бъдещи служители

Свят

Какъв е планът на Тим Кук за изключителни служители

 

Apple е компания, известна не само със своите иновации и технологични постижения, но и с изключително високите си стандарти за подбор на таланти. За да бъде част от екипа на една от най-успешните и престижни компании в света, кандидатите трябва да притежават специфични умения и качества, които ги отличават от масата. Ето четирите ключови характеристики, които Тим Кук активно търси в своите бъдещи служители, по данни от CNBC.

Снимка: Reuters

1. Сътрудничество

В основата на културата на Apple е сътрудничеството. Кук търси хора, които наистина разбират, че „1+1=3“. Тази вяра в колективния интелект над индивидуалната мощ е централна за начина, по който работи Apple. Сътрудничество

 

„Вярваме, че силните индивидуални сътрудници са наистина ключови, но двама силни индивиди, които работят заедно, могат да свършат невероятна работа, а малките екипи могат да направят невероятни неща“, каза той.

2. Любопитство

Снимка: Reuters

Любопитството е ценена черта в Apple. Кук се възхищава на хората, които постоянно задават въпроси, търсят да разберат как работят нещата и се стремят да научат повече. Този безмилостен стремеж към знания подхранва непрекъснатите иновации на Apple.

„Удивително е, когато някой започне да задава въпроси като дете, как това оказва натиск върху човека да обмисли отговорите наистина дълбоко. И така, ние търсим това вродено любопитство в хората.“

 

3. Творчество

Снимка: Reuters

Творчеството не просто се насърчава; очаквано е. Apple търси хора, които могат да мислят извън кутията, да си представят това, което все още не е замислено, и да прокарат граници, за да създадат продукти, които стават незаменими, но преди са били невъобразими.

„Ние търсим хора, които мислят различно, които могат да погледнат на проблема и да не бъдат уловени в догмата за това как този проблем винаги е бил разглеждан“, каза той.

 

4. Да бъдеш експерт

Служителите на Apple трябва да са експерти в своите области. Това идва от образование и предишен трудов опит.

„Ако правим нещо в индустриалния дизайн, имаме нужда от някой, който познава индустриалния дизайн и има набор от умения в него или от дните в колежа, или през работните дни“, каза Кук.

Кук каза, че тези четири черти са добра формула, която Apple е използвала в миналото и ще продължи да използва при наемането на нови хора. От гледна точка на служителя, той трябва да работи на работа, която го изпълва със страст и удовлетворява живота му.

 

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст