1 USD
1.83543 BGN
Петрол
114.459 $/барел
Bitcoin
$29,752.1
Последвайте ни
1 USD
1.83543 BGN
Петрол
114.459 $/барел
Bitcoin
$29,752.1

Топ пет компании, в които инвестират американските конгресмени

Топ 5
 

Почти всички от тях са представители на технологичния сектор

Повече от 40% от американските народни избраници били те конгресмени или сенатори държат в качеството си на физически лица акции на различни публични компании, съобщи Business Insider.

По данни на изданието тези над 220 политици имат собственост в дружества оценена на общо 225 млн. долара.

Притежанието на акции от членове на американския законодателен орган не е забранено, но те са възпрепятствани от това да използват вътрешна информация на отделните компании.

Най-предпочитана компания за инвестиции е Apple, като 72 конгресмени и сенатори имат собственост в компанията, която произвежда iPhone.

На второ място по предпочитание и актив за 64 от политиците е основаната от Бил Гейтс Microsoft, която след пазарния удар, който направи с операционната система Windows в момента разчита на приходи от облачни услуги.

От народните избраници 44 са си закупили книжа на компанията за анимационни филми и развлечение Disney, като същият брой притежават собственост в компанията-майка на Google - Alphabet.

Основаната от милиардера Джеф Безос компания Amazon е на пето място в своеобразната класация "Капитолия" и на нея са се доверили 44 конгресмени и сенатори.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии