1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Световноизвестни икономисти с прогнози за България на InvestPRO Conference 2023

Световноизвестни икономисти с прогнози за България на InvestPRO Conference 2023

В новия епизод на Бизнес Видео Подкаст гостува Мирослав Запорожанов

Все по-трудно можем да направим точни прогнози за глобалната икономика. Светът е изключително динамичен и турбулентен. Възможни са много и различни сценарии – не можем да предвидим дали ще има успокояване или задълбочаване на ефектите, с които приключи 2022 г. Предстои една ключова 2023 г.

Снимка: Евгений Милов

Това каза в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст един от съоснователите на InvestPRO Мирослав Запорожанов. Той e бивш брокер, също така има дългогодишен опит в търговията и използването на дериватни финансови инструменти с цел спекула и управление на риска.

Според него е важно да бъдем подготвени за всякакви ситуации, за да знаем как да реагираме.

Задава ли се криза, или най-лошото вече е зад нас? Стигна ли инфлацията своя пик и неизбежна ли е рецесията?

Това са някои от темите, които ще бъдат поставени във фокуса на онлайн конференцията InvestPRO Conference 2023. В рамките на изданието ще получим отговори на някои от най-горещите икономически въпроси, свързани с инфлацията, посоката на финансовите пазари, очакванията за рецесия, големите притеснения пред Европа, но също и показателите за оздравяването на икономиките. 

Снимка: Евгений Милов

„Някои от най-големите имена в света на икономиката ще ни гостуват виртуално и те ще споделят своите очаквания за инфлацията, очертаят прогнозите и за икономическите перспективи за България. В рамките на два дни ще бъдат дискутирани повече от 16 теми, които вълнуват всички ни“, сподели Запорожанов, който ще бъде и водещ на InvestPRO Conference 2023.

Специално участие в онлайн изданието ще има един от най-признатите икономисти Нуриел Рубини, който е почетен професор в Stern School of Business в Нюйоркския университет. Той е консултирал Международния валутен фонд (МВФ), Федералния резерв (Фед), Световната банка, както и други водещи централни банки.

Големите макроикономически промени през 2023 г. ще засегне и Чарлз Гудхарт, водещ британски икономист. Кариерата му е свързана с дългогодишната му работа в Bank of England и нейните политики. Той е познат също и като създател на закона на Гудхарт, който гласи: „Когато една мярка стане цял, тя престава да бъде добра мярка“.

Събитието ще се проведе на 14 и 15 януари. То ще бъде на живо онлайн във Facebook, като участие в него са заявили над 13 хил. потребители. Достъпът до конференцията ще бъде безплатен, а регистрацията може да бъде направена през платформата на изданието http://conf.investpro.bg. Медиен партньор на най-големия онлайн формат за инвестиции и лични финанси е businessnovinite.bg

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии