1 USD
1.83491 BGN
Петрол
112.623 $/барел
Bitcoin
$29,353.6
Последвайте ни
1 USD
1.83491 BGN
Петрол
112.623 $/барел
Bitcoin
$29,353.6

БДЖ налива над 70 млн. лв. за подобряване на жп услугата

БГ Бизнес
 

За първи път от половин десетилетие, компанията е на печалба

В бизнес плана за 2019 г. на БДЖ е заложено капиталовите инвестиции за подобравяне на предлаганата услуга за превоз на пътници да бъдат в размер на над 71 милиона лева. От тях 65 млн. лв. са планирани само за подобряване на състоянието на подвижния състав, обявиха от дружеството.

Ще бъдат обявени обществени поръчки за подемни ремонти на 20 локомотива и капитално възстановяване на други 30, започване на работата по дизеловите и електрическите мотриси „Сименс”, както и ремонт на общо близо 160 вагона.

От БДЖ се похвалиха, че, след икономия от разходи за външни услуги и енергия, за първи път от 6 г. националният железопътен превозвач е на близо 1 млн. лв. печалба.

Очакването е тя да скочи до 3,7 млн. лв. за 2019 г. с помощта на продажба на неоперативни активи и скрап. Заложен е и ръст на броя на пътниците – с над половин милион души.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Габриела Тодорова: Стотици българи вече притежават имот в Дубай и техният брой продължава да расте

Габриела Тодорова: Стотици българи вече притежават имот в Дубай и техният брой продължава да расте

Собственичката на инвестиционна фирма за недвижими имоти в Дубай разкрива пред bussinesnovinite.bg основните тънкости на имотния пазар в Дубай, какъв е профилът на българина, търсещ жилище или офис там

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии