1 USD
1.90071 BGN
Петрол
103.861 $/барел
Bitcoin
$20,079.8
Последвайте ни
1 USD
1.90071 BGN
Петрол
103.861 $/барел
Bitcoin
$20,079.8

Асен Василев: Влизането ни в еврозоната през 2024 г. не е застрашено

 

Важно е всеки българин да знае какви рискове крие за него приемането на единната валута, подчерта Георги Ганев

Датата за влизане на България в еврозоната остава 1 януари 2024 г. и по никакъв начин не е застрашена. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на парламентарния котрол.

Той припомни, че вече има готов План за приемане на еврото и той е бил обсъден на експертно равнище. „Ние искаме да направим широк обществен дебат преди окончателното приемане. Всички българи трябва да бъдат убедени дали за тях е добре да се приеме еврото, ние смятаме, че това е най-добрият план за България“, подчерта Василев.

След обсъждането, останалите етапи на плана ще влязат в действие и за всички ще бъде ясно какво се случва с договори, ипотеки, спестявания и т.н. По план бизнесът ще поддържа две каси само месец, обясни Василев.

Според него на чисто техническо равнище остават „само дребни неща за реализация“.

Георги Ганев от „Демократична България“ подчерта, че важността на информационната кампания е голяма, защото, „като всяко човешко нещо, еврозоната е несъвършена“: „Важно е да се обяснят несъвършенствата на еврозоната, те са по-малки от тези на сегашната система. Трябва да са ясни опасностите за всеки един български гражданин“.

Той призова и да се работи в диалог с държавите, които имат опит при въвеждането на единната валута.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

„Мис България Малки разговори

„Мис България" 2012: Търсим уверени в себе си мъже, които да заявят - Да, аз съм новият Мистър Manhunt!

Габриела Василева-Захариев и Филип Стоянов споделят как трябва да изглежда най-добрият мъж модел и други подробности за най-разпознаваемия конкурс за мъжка мода в рубриката "Малки разговори"

Галерия

Компания за печат на пари: Кризата поддържа високо търсене на банкноти

Coldplay
+7

Галерии