1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

В кой европейски град наемите на жилища са най-скъпи?

В кой европейски град наемите на жилища са най-скъпи?

Цена от 2276 евро на месец звучи наистина сериозно

 

Амстердам е начело в европейската класация на HousingAnywhere за най-скъпите жилища под наем. Ротердам, Хага и Утрехт също са в челната десетка.

HousingAnywhere, базиран в Ротердам международен доставчик на имоти за средносрочно отдаване под наем, разгледа наемите на над 67 000 жилища в 28 европейски града през първото тримесечие на тази година.

Амстердам оглавява класацията и в трите категории със среден наем от 2276 евро на месец за апартамент, 1740 евро за студио и 963 евро за стая.

Що се отнася до апартаментите, Ротердам и Хага са на четвърто и пето място след Рим и Париж, съобщава nltimes.nl. Средният наем на апартамент е 1795 евро на месец в Ротердам и 1790 евро в Хага. Утрехт е на седмо място (1746 евро) след Мюнхен.

Ротердам и Хага отбелязаха значително увеличение на наемите на апартаменти през изминалата година. Според HousingAnywhere наемите на апартаменти са се увеличили с 15,8% в Ротердам и 25,6% в Хага в сравнение с преди година.

Резултатите шокираха Woonbond, холандската асоциация на наемателите. „Вече знаехме, че наемите са високи, но фактът, че излизаме като победител или всъщност като губещ, е тъжна новина“, каза Маартен Видемейер. „Това изследване потвърждава, че в частния сектор се начисляват прекалено високи наеми, които трябва да бъдат ограничени.“, добави той.

Woonbond се надява, че парламентът бързо ще приеме Закона за достъпни наеми на жилищния министър Уго де Йонге. Законът регулира наема на средни наеми в частния сектор.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии