1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Наемите на магазини на бул „Витоша“ - с 16 евро/кв.м по-скъпи от тези в моловете

Недвижими имоти
 

Само 1% от обектите на булеварда са свободни

Наемните нива за първокласна търговска площ продължават да са на бул. „Витоша“. Наемът на площ в мол в столицата става 40 евро на кв.м. на месец, а на главната търговска улица - 56 евро на кв.м. на месец.

Свободните площи на бул. „Витоша“ достигнаха предпандемичната си стойност от 1%. Трите опериращи търговски парка в София изобщо не разполагат със свободни пространства.

Снимка: btvnovinite.bg

При ритейл парковете параметърът остава непроменен – 10 евро на кв. м. на месец. Наемните нива се очаква да останат стабилни в краткосрочен план. При евентуален спад на потреблението, вследствие влошаване на състоянието на глобалната икономика, устойчивостта им ще бъде поставена под натиск, казва нов доклад на Colliers.

От страна на предлагането раздвижване на пазара ще предизвика предстоящото изграждане на няколко търговски парка в София, които са в активна фаза на планиране. Населението в столицата се разраства и се характеризира с най-високата покупателна способност в страната, което е предпоставка за устойчиво развитие на тези проекти.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии