1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Йордан Стоянов: Инвеститорът трябва да се занимава с неща, които разбира, иначе е хазарт

Мнение

Къде е най-подходящо да инвестираме според CEO на PayМаn Group

"Много е важно да не гледаме на инвестициите, като хазарт. Има инвестиции, които не отговарят на инвестиционната ти стратегия. Няма лоши инвестиции, има лошо подготвени инвеститори", каза CEO на PayМаn Group Йордан Стовнов по време на събитието EXPO MoitePari.

По негови думи най-подходящите места за инвестиране в момента са активните инвестиции, тоест такива, в които можеш да допринесеш с нещо освен с капитала си. Например със знанията си. 

"Така инвестиция например е, ако преди 10 години се беше сетил да направиш фотоволтаичен парк, защото преди 3 години те правеха 10 пъти по-малко пари, отколкото днес", казва Йордан Стоянов и допълва, че инвестицията в био енергетика и земя като активи ще продължават да бъдат актуални. 

"Инвеститорът трябва да се занимава само с неща, които разбира, иначе е хазарт", допълни той като съвет към хората, които тепърва се чудят къде да вложат парите си. 

На въпрос къде би инвестирал самия той в момента, Стоянов отговори, че е актуално да се инвестира в акции на технологични компании и винаги в добро финансово образование. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии