Рентакар с електромобил: Българска компания разбива мита, че зарядните станции са малко

Корпоративни истории

По българските пътища вече можете да забележите автомобилите на Travel by Electric

 

През последната година Европейският парламент одобри нови правила за повече зарядни станции и по-екологични горива, които имат за цел да увеличат интереса към устойчивия транспорт. 

Планът на ЕС е да се намалят емисиите на парникови газове с най-малко 55% до 2030 г. в сравнение с равнищата от 1990 г. Те целят декарбонизация на транспорта, като се предвижда в периода до 2026 г. да бъдат построени зарядни станции на всеки 60 км за автомобили, на всеки 120 км за камиони и автобуси и станции за зареждане с водород на всеки 200 км.

Travel by Electric

Към днешна дата (20.06) според сайта vsichkotok зарядните точки в България са 2021, разположени на 1434 локации.

Подобно подобряване на инфраструктурата вече има отражение и на нашата територия с навлизането на компания, която предоставя различен тип екологичен рентакар.

По-добрата свързаност и възможност за зареждане, които бяха основен проблем според проучванията през последните години, създаде предпоставката за появяването на пазара на компанията Travel by Electric, която от самото си създаване се опитва да разбие мита, че електромобилите са само градски коли.

Развитието на електрическата мобилност като такава може да се превърне в основен инструмент на страната ни и в развитието на туризма, защото пътуващите могат да решават дали да отидат на ски или да посрещнат приятелите си от чужбина на летището и да потеглят на щуро лятно пътешествие. От Ком до Емине – българите вече пътуват много по-екологично.

Освен това в елетрическия автомобил е предвидено необходимото оборудване (допълнителни кабели, детско столче, ски багажник и др.), всеки клиент получава информация и насоки за това как да зареди електромобила си, какви маршрути да избере, кои места може да посети.

Единственото нещо, за което трябва да мисли един пътешественик е къде иска да отиде без да изпитва постоянно напрежение дали ще открие станция за зареждане, защото колите на Travel by Electric имат възможност да показват станциите по пътя, с помощта на специална карта.

Според последните данни интересът на българите към електрически автомобили нараства значително и през последните месеци. През октомври в България стана ясно, че е регистриран 10-хилядният електромобил.

Според последните данни на МВР към първи януари 2024 г. колите на ток по нашите пътища вече са над 11 хил. (11 472) и очакванията са с подобен тип услуги те да продължават да растат.

*Статията е изготвена със съдействието на Travel by Electric

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст