1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Няколко завладяващи истории на компании и предприемачи, с които ви срещаме (ЧАСТ 2)

Истории от света на спортните технологии, финтех индустрията и производството на био храни

В първата седмица на новата година екипът ни е подготвил няколко завладяващи истории на предприемачи, които създават собствени компании и буквално преминават през стотици трудности преди да завладеят пазара в своите области. За вдъхновението ни през втория ден на тази година сме ви подбрали истории от света на спортните технологии, финтех индустрията и производството на био храни. Защото всичко е възможно!

Снимка: Евгений Милов

За да разбием мита, че се работи трудно с дигитален портфейл се отправихме към офиса на финтех компанията Paysafe на Цариградско шосе. В Paysafe в България работят общо около 1400 служители, което прави компанията и една от най-големите в нашата финтех индустрия. Екипът, ситуиран тук, е основен двигател за развитието на глобалния бизнес в областта на онлайн разплащанията.

Той разработва дигитални продукти за разплащания и парични трансфери, обслужва клиенти и търговци по цял свят и извършва операции в направления като IT обслужване и инфраструктура, управление на риска и превенция на измами.

Снимка: Евгений Милов

“България никога не е била разглеждана като единствен пазар за компанията. Paysafe се цели в европейски пазар и този на Северна Америка, като скоро стъпва и в Латинска Америка", ни разказва вицепрезидента на софтуерната разработка Иван Петров.

Снимка: Евгений Милов

След това веднага скачаме в дебрите на производството на био храни, където вече ни чака Яни Драгов.

Всичко за него започва през 2009 г., когато предприемачът основава Smart Organic – най-голямата компания за био храни в България. Желанието му да създаде бизнес, който да съответства на неговите ценности и разбирания, води и до големите успехи.

Снимка: Евгений Милов

Историята на Smart Organic е само на 13 г., а компанията вече е сред водещите производители и дистрибутори на био храни в Европа.

Претоварване, преумора, неправилни кондиционни тренировки… Съвременният професионален спорт има и тъмна страна, която понякога води до унищожени кариери и мечти на десетки спортисти.

Срещаме се с основателя на компанията Barin Sports Владимир Грозданов по време на подготовката на националния отбор по футбол, за да разберем, че едно устройство от 40 грама може да промени цялата игра.

Компанията, която ви представяме последна днес, посвещава усилията си да създаде интегрирана система за проследяване на спортистите, която да им помогне да имат дълги и продуктивни кариери, кaкто и да достигнат пълния си състезателен потенциал. 

Повече вдъхновяващи истории и как компаниите им са стигнали до нивото, на което са в момента, не пропускайте и новите епизоди в Корпоративни истории през 2023 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии