1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Nexo и ПФК Ботев Пловдив правят спорта достъпен за над 400 деца в неравностойно положение в Пловдив и областта

Корпоративни истории

Nexo и най-старият български футболен клуб обединяват усилия, за да създадат мащабната инициатива Академия “Спорт и бъдеще”

Пловдив, 14 декември, 2022 г.Nexo, водещата световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България, в партньорство с ПФК Ботев Пловдив, стартира днес Академия “Спорт и бъдеще” за над 400 деца в неравностойно положение. Мисията на мащабната инициатива е да подобри начина на живот на деца в риск от региона чрез спорт и срещи с успешни личности от света на бизнеса, високите технологии и футбола. Академията вдъхновява младежите като предоставя безплатни възможности за активен начин на живот и работа в екип заедно с професионални треньори.

Мащабната инициатива предвижда подкрепа по няколко различни посоки:

  • Ден на отворени врати всеки месец до края на футболния сезон (юни 2023 г.) за над 170 деца от четири социални институции в града.
  • Мотивиращи срещи със спортни легенди и успешни експерти от различни професионални дисциплини.
  • Безплатни тренировки до края на футболния сезон (юни 2023 г.) в спортно училище "Ботев Пловдив" и пълна екипировка за децата от местното учебно заведение.
  • Участие в откриващата церемония на мачовете на ПФК Ботев Пловдив.
  • Еднодневен футболен турнир, който ще отличи всички спортни таланти, станали част от Футболна Академия “Спорт и бъдеще”.

Елеонор Топалова, мениджър „Комуникации и CSR“ в Nexo, сподели:

„Nexo поставя за своя мисия да подкрепи стотици български младежи в неравностойно положение от гр. Пловдив и областта с Академия “Спорт и бъдеще”. В страната всяка година близо 2000 деца остават лишени от родителска грижа, добър пример и подкрепяща среда. Екипът ни вярва, че с тази инициатива ще подпомогнем устойчиво бъдещето на младите като ги срещнем с магията на спорта”.

Герман Чистяков, изпълнителен директор на Ботев Пловдив, заяви:

„Днес е важен ден за всички тук в ПФК Ботев Пловдив, тъй като обединяваме сили с толкова способен и надежден партньор. Ботев Пловдив е забележителна част от живота и културата на Пловдив и ние сме убедени, че нашият футболен клуб е нещо повече от част от спортната индустрия на града. Отдадени сме на каузата “Ботев за Пловдив” и тази кампания ще залегне като една от основните инициативи през 2023.  Готови сме да променим към по-добро не само настоящето, но и бъдещето на децата на Пловдив”.

Данни на SOS Детски селища сочат, че над 2000 деца в България остават лишени от родителска грижа всяка година, което ги поставя в риск от социално изключване. Достъпът до спорт и активният начин на живот са едни от начините за превенция на проблема, а повишаване качеството на живот на младежите в уязвими групи дава шанс за по-добро бъдеще.

Повече за инициативата можете да научите на: https://botevplovdiv.bg

За Nexo

Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите. Nexo управлява близо $3 милиарда активи за над 5,000,000 потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $130 милиарда от своето основаване през 2018 г.

За Ботев Пловдив

Ботев Пловдив е най-старият футболен клуб в България. Клубът е основан на 11 март 1912 г. Клубът носи името на един от най-великите български революционери – Христо Ботев. В своята история клубът има две титли на България, три купи на България, една Суперкупа на България и една Балканска купа.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии