1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Най-големият склад на Lidl в света отвори врати

Корпоративни истории

Търговецът каза, че складът е толкова голям, че може да "побере три от съществуващите складове на магазина вътре"

Германската верига супермаркети Lidl отвори най-големия си склад в света в Бедфордшир. Регионалният разпределителен център близо до Лутън се очаква да обслужва 150 магазина и да създаде до 1500 работни места, казаха от компанията, цитирани от BBC.

Обектът с площ от 111 000 кв. м, струващ 300 милиона британски лири, включва слънчеви панели, които според Lidl могат да управляват склада през определени периоди от годината.

Целият му флот за доставки ще се захранва с биогаз, произведен от хранителни отпадъци. Търговецът каза, че складът е толкова голям, че може да "побере три от съществуващите складове на Lidl вътре".

Очаква се там да бъдат съхранени повече от 9400 палета със стоки всеки ден, предназначени за 150 магазина. Съществуващите дистрибуторски центрове в момента могат да обслужват приблизително 60-80 магазина. В новия обект могат да бъдат създадени до 1500 работни места, казаха от Lidl.

Компанията каза, че това ще бъде първият склад на Lidl във Великобритания, който ще разполага с автоматизация, "помагайки да се съхраняват повече стоки и да се увеличи капацитета в разпределителния център, което от своя страна помага за създаването на повече работни места".

Lidl е част от групата за търговия на дребно Schwarz и управлява около 12 200 магазина в 31 държави.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии