1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Годишна конференция за строителство и инвестиции 2023 – палитра от (не)очаквани сценарии

Корпоративни истории
 

bTV Media Group е партньор на инициативата

След успешната конференция през 2022 г., списание „Мениджър“ подготвя второто издание на Годишна конференция за строителство и инвестиции. 

Стартът ще бъде даден от Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика. В презентацията си той ще сподели какво да очакваме от икономиката през 2024 г. и какви (не)очаквани сценарии ще се развият за бизнес средата.

В четири дискусионни панела ще бъдат обсъдени теми от ключово значение за строителния сектор в България. Модератор на събитието ще е Иван Велков, член на УС на Българската стопанска камара.

Пазарът на имоти вълнува много хора и динамика му е знак за последващи икономически процеси. Какво влияние ще имат лихвите върху покупките на нови жилища? В каква посока ще е съотношението между оптимизъм и песимизъм от всички страни на пазара? Докъде ще стигнат инфлационните процеси? Тези въпроси ще бъдат обсъдени в първия панел „Жилищен пазар – пренареждане“.

През март 2023 г. Европейският парламент прие обновяване на директивата за енергийна ефективност (EBPD II). Задължението на държавите от ЕС да санират всяка година поне 3 % от разгънатата застроена площ на сградите, притежавани от публичната администрация, вече ще обхваща и регионалното и местното равнище. Във втория панел „Енергийната ефективност на първо място“ ще бъдат обсъдени ефектите от директивата за България.

Ограничения в законодателството, затруднени инвестиции, нужда от обновяване на инфраструктурата. Така накратко може да се опише състоянието на ВиК сектора в страната. В третия панел „Ефектът на водата“ дискусията ще се насочи върху това достатъчни ли са планираните промени в Закона за ВиК, как да се отпушат инвестициите, да се намали загубата на вода и увеличи контрола върху генерирането на отпадъци.

Градовете не спират да се развиват. Някъде по-бързо, другаде – не толкова. В четвъртия панел „Умни градове – кога ще ги стигнем?“ дискусията ще постави фокус върху въпроси като как новите ни сгради да са по-умни, как да управляваме транспорта по-добре, защо дигиталните близнаци са концепция, която има значение и как ще изградим едно истински дигитално общество.

Повече информация за събитието може да бъде намерена тук.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии