1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Електрическо градско бижу и високи технологии: GWM представи нови модели автомобили (ВИДЕО и СНИМКИ)

Електрическо градско бижу и високи технологии: GWM представи нови модели автомобили (ВИДЕО и СНИМКИ)

Водещият китайски автомобилен производител Great Wall има нов посланик на марката у нас

 

Денят е хладен, навън е мокро, след пролетен дъжд. А ние от bTV Бизнес Новините се отправяме на едно специално пътуване в много живописна местност – около Правец и Етрополе. Имаме удоволствието да тестваме новите модели на Great Wall Motor (GWM), заедно с олимпийската шампионка от Токио 2020 и капитан на ансамбъла по художествена гимнастика – Симона Дянкова.

Снимка: Мелина Василева

 Автомобилите ни очакват на паркинга, а ние поемаме към първата локация – Правешки манастир с новия хибрид GWM WEY. Луксозният SUV впечатлява първо със своята иновативна визия, размери и усещане за комфорт. Големият дисплей позволява лесно и удобно да свържем мобилен телефон, за да се насладим на любимата музика, а и да наблюдаваме ситуацията на пътя с предпочитаното от повечето шофьори приложение Waze.

GWM - WEY и ORA

В едно от разделенията, предназначено за поставяне на смартфон, има функция за зареждане, което се оказва доста удобно за шофьора. И така, поемаме към първата локация от нашето пътуване – Правешки манастир. При потеглянето от паркинга чуваме само електромоторите, а излизайки на пътя вече и шума на двигателя. Стабилността на автомобила не се повлиява от завоите в гористата местност към манастира и бързо и комфортно достигаме до красивото кътче.

Оттам поемаме към втората спирка на нашето пътуване. GWM WEY ни отвежда до Етрополския манастир. Освен на комфортно пътуване се наслаждаваме и на прекрасни природни картини – най-впечатляващата от които Етрополски водопад Варовитец. Решаваме освен локацията да сменим и автомобила и се качваме на електрическото „ретро бижу“ ORA. Визията на автомобила е вдъхновена от 60-те години на миналия век, а дизайнът е запомнящ се. 

Снимка: Мелина Василева

Цветовата гама и интериорът също допринасят за усещането за преплитане между минало и бъдеще. Нещо интересно, което шофьорът забелязва още с качването в автомобила – няма старт-стоп бутон. Автомобилът директно е готов за потегляне още с качването ни в него. Така ORA ни отвежда отново в Правец, където научаваме още интересни факти за новите модели на GWM.

Great Wall ще опита да впечатли българските клиенти с два нови модела – електрическо градско бижу и луксозен SUV автомобил. ORA е изцяло електрическата продуктова линия нa Great Wall Motor (GWM), която е създадена за хората, ориентирани към градски стил и по-модерен начин на живот. Зад философията на дизайна на ORA стои усещането за връзката между човека и заобикалящата го среда. Дизайнът на ORA 03 e и една от най-отличителните черти на модела, вдъхновен от 60—те години на миналия век.

Ретро-футуристичният облик със своите хармонични линии, допълнен от модерния интериор, създаден с първокласни материали, визуализира прехода от минало към бъдеще, като демонстрира как да обновяваме, осланяйки се на добрите идеи и постижения от историята. Градски шампион за олимпийски шампион – златната медалистка от Токио 2020 и капитан на ансамбъла по художествена гимнастика, завоювал историческа титла, също се радва на своите приключения с ORA. Дянкова е и посланик на китайската марка у нас. ORA се предлага с 2 варианта на батерия – 47,78 kWh и 63,13 kWh, а пробегът е съответно 310 и 420 км. Максималната скорост на този модел е 160 км/ч.

Снимка: Мелина Василева

Моделът на марката GWM WEY е символ на първокласен комфорт, съчетан в перфектна симбиоза с водещи технологии. Това е луксозен SUV автомобил, който впечатлява с със своя дизайн – както отвън, така и като интериор. Той впечатлява с голям електрически пробег, което го прави идеален за градска среда. Комфортен е и с изключителни функции за безопасност. WEY 03 комбинира двигател с вътрешно горене и два електромотора.

Единият се намира отпред и е свързан с двигателя с вътрешно горене чрез съединителя. Междувременно задният електромотор е позициониран на задната ос, като директно задвижва задните колела. Това разположение позволява задвижване на четирите колела, но също така регенеративното спиране и режими на шофиране само на електричество. 9-степенната трансмисия с двоен съединител осигурява безпроблемна работа на предавките. Интериорът е изработен от висококачествени материали, съчетани цветово по таблото, волана, седалките и панелите на вратите. Амбиентното осветление предлага разнообразие от цветове, които могат да бъдат синхронизирани с музиката в колата.

Снимка: Мелина Василева

Моделът GWM WEY 05 може да се похвали с високоефективен двигател с вътрешно горене, който осигурява надеждна производителност, докато неговата батерия, която е и най-голямата в този клас автомобили, предоставя възможността за още по-дълги изцяло електрически пътувания. Батерията е с капацитет 39.67 kW и осигурява до 146 км пробег само на електричество. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии