1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Два хотела в България попаднаха в гида на „Мишлен“ за първи път (СНИМКИ)

Корпоративни истории

Според "Мишлен" българската столица работи върху собствената си дизайнерска хотелска сцена и световните хотелиерски марки трябва да имат по-ясно присъствие у нас

 

Туристическият гид на "Мишлен" обяви първите си хотелски отличия и добави нови попълнения в списъка си с препоръки. Сред избраните да станат част от гид на най-престижния каталог в сферата на ресторантите, а отскоро и на хотелите, са и два хотела в София.

Отне известно време България изобщо да попадне на картата на „Мишлен“, но първите, които се увенчават с отличната оценка са хотелите Sense Hotel Sofia и InterContinental Sofia.

“Първият луксозен бутиков хотел в столицата е зашеметяващо произведение на архитектурата и забележително спокойно място, въпреки централното си местоположение - повечето от апартаментите имат изглед към храм-паметника "Александър Невски" през впечатляващите прозорци, издигащи се от пода до тавана. Всички важни забележителности и оживеният нощен живот на София е на пешеходно разстояние. Има добре оборудван спа и фитнес център с красив плувен басейн от неръждаема стомана и възможност за социален живот, когато пожелаете, благодарение на Gastro Bar на покрива, с неговите гледки към града”, казват в гайда си „Мишлен“ за Sense Hotel Sofia.

Цените започват от 240 лв. на вечер.

Снимка: Sense

Другият избор на експертите от гайда пада върху InterContinental Sofia.

По техни думи българската столица работи върху собствената си дизайнерска хотелска сцена и световните хотелиерски марки трябва да имат по-ясно присъствие у нас.  

„Стаите и апартаментите са декорирани в успокояващи неутрални нюанси и внимателно подбрани скъпоценни тонове, а най-добрите от тях имат гледка към покривите на града, катедралата и планините - и всички са оборудвани според най-новите стандарти за луксозен хотел“, казват в гайда и не пропускат да отбележат силното присъствие на ресторанта на хотела Adore.

Снимка: хотел InterContinental
Цените започват от 266 лв. на вечер.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии