1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

„Стигнах до 92 г. с навиците на 6-годишно дете“ Уорън Бъфет яде McDonald’s за закуска

„Стигнах до 92 г. с навиците на 6-годишно дете“ Уорън Бъфет яде McDonald’s за закуска

По думи на милиардера дневното му меню включва 2700 калории на ден, като една четвърт от тях са от Coca-Cola

Уорън Бъфет може да е на 92 години и да е един от най-богатите хора на планетата, но той все още има детския ненаситен вкус към бързото хранене, сладките газирани напитки и захарта, казва Business Insider.

Известният инвеститор и изпълнителен директор на Berkshire Hathaway казва, че любимите му храни са бургери, хот-дог и сладолед. Той хапва McDonald’s за закуска, изпива по 5 кенчета Coca-Cola всеки ден и към всичко това добавя бисквити и шоколадови бонбони.

 

Бъфет защитава хранителните си навици и изразява отвращението си от зеленчуците и други здравословни опции.

 

„Стигнах до 92 с навиците на 6-годишно дете. Засега работи. Намерих всичко, което обичам да ям, когато бях на шест. Защо трябва да се заблуждавам с всички тези други храни?, казва той пред CNBC.

 

По думи на милиардера дневното му меню включва 2700 калории на ден, като една четвърт от тях са от Coca-Cola.

 

„Пия поне пет такива напитки на ден, всеки ден. Изпивам по три през деня и две през нощта“, добавя той пред Fortune.

Снимка: iStock

Понякога дори се шегува, че проверката му е установила, че най-ниската смъртност е сред 6-годишните и затова и той се храни като 6-годишно дете.

Снимка: iStock

"Следвам едно много просто правило, когато става въпрос за храна. Ако едно тригодишно дете не я яде, аз не го ям." („Снежната топка: Уорън Бъфет и бизнесът на живота“)

 

„Броколите, аспержите и брюкселско зеле ми изглеждат като китайска храна, която пълзи в чиния. Карфиолът почти ме разболява. Ям моркови с неохота. Не обичам сладки картофи. Дори не искам да съм близо до ревен, кара ме да повръщам. Идеята ми за зеленчук е зелен фасул, царевица и грах. Харесвам спагети и сандвичи със сирене на скара“, добавя той.

 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии