Нов рекорд в крипто индустрията: 2,58 млн. заявки за секунда

От Binance отчитат ръст от 36% в периода между януари и юни тази година

 

2,58 млн. клиентски заявки за секунда. Крипто индустрията постигна нов рекорд, твърдят от платформата Binance в съобщение до медиите.

През изминалия месец трейдинг платформата отчете потребителска база от над 210 млн. глобално регистрирани клиенти. По техни думи по-рано тази година стойността на потребителските фондове на компанията за първи път е надхвърлила 100 млрд. долара.

Към момента компанията поддържа 541 цифрови актива и 2632 листнати двойки за търговия, като разширява продуктовата си гама, с фокус върху Web3 екосистемата.

От Binance отчитат ръст от 36% в периода между януари и юни тази година.

Припомняме, че крипто борсата се сблъска не с един или два проблема през изминалата година.

 

Бившият ръководител на платформата за криптовалути Binance Чангпенг Жао бе осъден на четири месеца затвор за пране на пари от съд в Сан Франциско. Основателят на Binance се призна за виновен пред американското правосъдие миналата година и му бе наложена по-благоприятна присъда в сравнение с трите години затвор, за които настояваше прокуратурата.

Според разследването на американските власти Binance не е взела необходимите мерки, за да попречи на трансакции, извършени в полза на групировки като "Ислямска държава", "Ал Каида" и въоръженото крило на палестинското ислямистко движение "Хамас“.

Снимка: Reuters

През последните години криптовалутите се превърнаха в популярен клас активи за търговия както за инвеститори на дребно, така и за институционални инвеститори. Въпреки това бяха повдигнати въпроси относно рисковете, свързани с крипто, тъй като цените им могат да претърпят огромни колебания в стойността.

Към момента на писането на статията – 12.07.2024 г. – един биткойн в борсата се търгува за 57,150 долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст