1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Редно или не? Илон Мъск помолил стажантка на SpaceX „да му роди бебета“

Редно или не? Илон Мъск помолил стажантка на SpaceX „да му роди бебета“

По-късно тя напуснала компанията с пари и акции на стойност над 1 милион долара

 

Още през 2022 г. стана ясно, че Илон Мъск тайно се е сдобил с близнаци от Шивон Зилис, която беше изпълнителен директор в една от неговите компании.

„Давам всичко от себе си, за да помогна на кризата с намаляващото население. Спадащата раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията“, туитна той тогава.

Като оставим настрана това дали приемате това за нормално или не, новината беше доста изненадваща по онова време - не само защото докара броя на потомците на Мъск до почти двуцифрен, но и защото Зилис беше негов служител, което обикновено се смята за по-скоро неприето на работното място. И все пак, както се оказва, Зилис дори не е първият служител, на когото Мъск предлага да имат деца заедно.

Wall Street Journal съобщи във вторник, в дълга история за „размиващите границите отношения на Мъск с жените в SpaceX“, че през 2013 г. жена, която пряко е докладвала на милиардера, „твърди, че Мъск я е молил многократно да „му роди бебета“, според запознати с обвиненията."

Снимка: Instagram

 

За разлика от Зилис, която приема предложението на Мъск, след като той ѝ предлага, другата жена е отказала и очевидно е трябвало да го направи повече от веднъж. След това, според Journal, тя продължава да работи за SpaceX, но отношенията ѝ с Мъск са се „влошили“. В допълнение към това, запознати с въпроса, казват на Journal, че Мъск е "отказал на жената повишение и се е оплакал от нейното представяне". По-късно тя напуснала компанията с пари и акции на стойност над 1 милион долара, според доклада.

Снимка: Getty Images
Как започва историята на Мъск със служителката му?

Илон Мъск се свързва лично с бившата стажантка на SpaceX, за да обсъдят ролята ѝ в неговия екип през 2017 г. Младата жена говори с вълнение на приятелите си за новата високопоставена роля в ракетната компания, което е като сбъдната мечта за някой, който е завършил едва преди няколко години колежа. Тя и Мъск се запознали години по-рано по време на нейния стаж, когато тя все още е била в колежа. Смата тя се обърнала към него с идеи за подобряване на SpaceX.

Снимка: instagram.com/elonmusk/

Общуването им довежда до среща, която довежда до целувка и в крайна сметка секс, казва тя на приятели. Година след стажа си, милиардерът накарал току-що завършилата колежанка да бъде откарана със самолет до курорт в Сицилия, преди нещата между тях да приключат, според документи, разгледани от The Wall Street Journal.

Мъск, който е с повече от 20 години по-възрастен от нея, се опитал да възобнови връзката им, но тя се отметнала от уговорките. Те останали близки, докато тя се опитвала да се наложи на новата работа. Той често ѝ изпраща съобщения и я кани да дойде в имението му в Лос Анджелис през нощта. Понякога тя приемала поканите му, но приятелите ѝ казват, че тогава им казала, че поведението му затруднява работата ѝ. Жената напуска компанията през 2019 г.

Последни публикации

Корпоративни истории

„УниКредит за ЦИЕ“ предлага решения за финансиране на стойност над 2,6 млрд. евро за микро и малки предприятия в региона

В България УниКредит Булбанк има готовност да финансира малкия бизнес при преференциални условия с 655 млн. евро до края на годината

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии