1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Напълно заслужено: "Зелени Оскари" за businessnovinite.bg (СНИМКИ)

ESG

Голямо признание за екипа на businessnovinite.bg в ежегодния конкурс за най-"зелените" компании у нас

Изключително признание за екипа на businessnovinite.bg по време на 14-ото издание на уникалната класация на b2b Media, която ежегодно отличава ESG лидерите, най-устойчивите и най-зелените компании в България. 

Награди за екипа на bTV Бизнес Новините

Тази година в конкурса на b2b Media, известен още като "Зелените оскари", сайтът на bTV Media Group - businessnovinite.bg получи цели три отличия за журналистика.

Полина Пенчева - отговорен редактор на businessnovinite.bg бе наградена за ESG рубриката, Десислава Боцева за подкасти на "зелена" тематика, а Живка Попатанасова за поредица от материали на "зелена" тематика. 

"Само преди 2 години, когато стартирахме bTV Бизнес Новините, бяхме убедени, че ESG рубриката трябва да бъде едно от водещите и отличаващите ни неща. В началото беше трудно да обясним най-вече на малките бизнеси първо какво точно означава това и второ колко е важно да споделят опита си по темата. Днес няма човек, когото сме поканили на интервю, който да не е запознат с важността на зелените политики в икономиката. Смятам това за победа на журналистиката и че сме си свършили правилно работата, защото правилната информация е стигнала до правилните хора", коментира отговорният редактор Полина Пенчева.

"Зелените Оскари" се връчват ежегодно за най-добрите екологични проекти, инициативи и компании, опериращи на територия на България.

"Благодаря на b2b Media и на журито в консурса "Най-зелените компании на България 2024" за наградата! Тя е признание не само за мен, но и за колегите от bTV Бизнес Новините и bTV Media Group, защото с общи усилия разработваме зелените теми. Снимали сме и много компании, които са поставили устойчивите практики във фокуса на развитието си", каза Живка Попатанасова. 

Отличията се раздават за постигнати промени, спрямо екологичните показатели и за развитие на бизнеса по отговорен за природата начин. Компаниите, включили се в конкурса със свои номинации в последните 14 години надхвърлят 900, като всички те са отчели постигането на "зелени" цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии. 

През 2023 г. bTV Бизнес Новините отново спечели награда в конкурса. Тя бе присъдена на Десислава Боцева за материала - "Какво дишат хората с печки в домовете си"?. 

"Бизнес новините е свидетелство, че, когато нещо се прави с любов, то успява. За 2 години сайтът постигна много. Част от работата ни е да разработваме зелени теми, както и да показваме на нашите читатели колко важно е да живеем зелено. Пожелавам на екипа ни още много успехи и да продължим да бъдем обективни, интересни и полезни", каза редакторът Десислава Боцева след получаване на отличие и на тазгодишното издание на класацията. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии