1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

ESG

Милиардите търсения в Google и милиардите часове стрийминг в YouTube се превръщат в милиарди литри вода

Преди Google пазеше в тайна какво е количеството вода, което използва за охлаждане в своя център за данни, но наскоро разкри колко милиарда литра използва всяка година.

Милиардите търсения в Google и милиардите часове стрийминг в YouTube всеки ден се превръщат в милиарди литри вода, необходими за охлаждане на центровете за данни на Google.

Но подобно на други големи технологични компании, Google беше потаен относно тези данни за потреблението на вода за отделните центрове за данни - докато компанията значително промени позицията си в края на миналата година.

За първи път Google разкрива колко вода се използва годишно във всеки център за данни в САЩ.

Общото количество … вода, консумирана от всички центрове за данни на Google в САЩ през 2021 г., достигна почти 15 милиарда литра.

Само в САЩ компанията е отговорна за използването на над 80% от общото потребление на вода.

Новината пристига от медията The Oregonian, която предизвика град Далас, Орегон, за да разкрие колко вода се консумира от един център за данни на Google в региона.

Освен това докладът добавя, че съоръженията почти са утроили потреблението на вода в рамките на пет години. Беше разкрито също, че центърът за данни използва над една четвърт от общото водоснабдяване на града.

Според официалните твърдения на Google, тази консумация на вода е подобна на тази на 29 голф игрища в САЩ. Тази цифра не включва морската вода, която също се използва от тези центрове за данни в страната.

В момента различни региони са изправени пред проблемите на центровете за данни, които използват огромни количества вода за своите операции и работят върху създаването на строги регулации, които да управляват такива големи обеми потребление.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5