1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Изгасва една от знаковите сгради в София

ESG
 

Целта е да се даде пример за пестене на енергия

Централата на ОББ и ДЗИ – няма да бъде осветена по досега познатия начин, съобщават от KBC груп. От 1 ноември фасадното осветление на ОББ Милениум център ще бъде спирано след 22:00 ч. Изключение ще бъде направено само през празничния период.

„Всеки ден сме свидетели на предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти, служители и общество в резултат на енергийната криза. Изпълняваме своя дълг в рамките на целта ни да намалим собственото си потребление на електроенергия и газ. Намаляването на осветлението на забележителната сграда, която използваме за наша централа, ОББ Милениум Център, през предстоящите зимни месеци е силен символ за нашата ангажираност и солидарност. Усилията ни биха проработили, само ако се ангажираме еднакво.“, коментира Питър Робен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Инициативата за изключване на фасадното осветление на ОББ Милениум Център през нощта е част от програмата на белгийската финансова група KBC в България (собственик на ОББ, KBC Банк България и ДЗИ) с цел изграждане на по-устойчиво общество и икономика с ниски нива на въглеродни емисии. През 2019 г. KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, които подписаха Колективния ангажимент за действия в областта на климата под егидата на Програмата на ООН за околната среда, припомнят от компанията.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии