1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Бизнесът в действие: 1000 доброволци от Coca-Cola почистиха 10 града

ESG
 

Компанията се включи в „Да изчистим България заедно“

Над 1000 служители от Coca-Cola България почистиха 10 замърсени локации в близост до София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Сандански и Смолян, като събраха стотици чували с отпадъци. Инициативата бе организирана в подкрепа на Световния ден за почистване и в партньорство с кампанията на bTV - „Да изчистим България заедно“ и инициативата на компанията „Моят зелен град“.

Тази години бизнесът бе особено активен и за първи път отпадъците бяха събирани разделно и предадени за рециклиране.

Снимка: Coca-Cola България

Най-голямата група от доброволци беше съсредоточена в столицата, като стотици привърженици на зелената идея почистиха територията около езерото Панчарево, отбивките по Самоковско шосе и поречието на река Искър откъм село Герман.

Компанията казва, че до 2030 г. ще се опита да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните издания на кампанията, служителите на компанията в България успяха да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в страната. Всяка година в рамките на кампанията се подбират локации, в които трудът на доброволците е необходим и полезен в цялостната грижа за околната среда и допринася за подобряването на екологичните условия и ресурси в съответната местност.

"Само за последните четири издания на инициативата, доброволците успяха да засадят над 7 декара гори, да съберат над 2220 чувала с отпадъци от 15 локации в страната и да почистят над 30 км крайбрежни зони", казват от компанията. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии