1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Амброво дърво и кедър: Десетки дръвчета ще бъдат засадени по време на "Да изчистим България заедно"

ESG

В засаждането на дървета днес се включват няколко компании, които също ще заседят различни видове

Десетки дръвчета ще бъдат засадени днес по време на кампанията „Да изчистим България заедно“. Първи тази сутрин засадиха своите дървета от вида „Амброво дърво“ екипите на bTV. Дърветата се намират точно пред нюзрума на медията до Националния дворец на културата.

Амброво дърво, Ликвидамбър, известно като Американска сладка дъвка е лешников бор. Дърветата могат да живеят до 400 години. Името на растението произлиза от червеникавокафявата сърцевина, открита в дървени трупи с диаметър над 40 см.

В засаждането на дървета днес се включват и няколко компании, които също ще заседят различни видове.

„Ние искаме да направим София едно по-здравословно, по-устойчиво и по-оживено място. Дръвчетата са идеален начин да се поддържa градската среда според нас. Те действат като естествени въздушни филтри, абсорбирайки замърсители като въглероден диоксид, серен диоксид и азотни оксиди от въздуха, докато в същото време отделят кислород по време на фотосинтезата. Те помагат за компенсиране на емисиите на парникови газове и борбата с изменението на климата, правейки нашата планета по-жива“, казаха от компанията MClimate за businessnovinite.bg.

Компанията засажда кедрови дървета по време на "Да изчистим България заедно"

Компанията избира да засади няколко хималайски кедъра. Подобно на другите си иглолистни роднини, той се отличава с великолепна осанка, достигаща височина от петдесет до шестдесет метра. В млада възраст кедрите образуват корона под формата на широк конус с леко заоблен връх. За разлика от другите иглолистни дървета, короната на този кедър не образува нива и при старост е още по-закръглена.

Бизнесът тази година остава ангажиран в „Да изчистим България заедно“, именно затова компаниите, които се включват в кампанията, са ангажирани със зелени инициативи всеки ден от годината.

„Имаме контейнери за събиране на батерии от устройствата и в офиса. Нашето работно място събира разделно отпадъците и ги рециклира. Насърчаваме нашите служители, когато могат да използват екологичен начин на придвижване с колело или пеша. Прилагаме и политика, при която даваме възможност на нашите клиенти да върнат използваните устройства и ние да ги рециклираме вместо тях за сметка на отстъпка за бъдеща покупка“, казват още от компанията, която се занимава със създаване устройства, които повишават енергийната ефективност на сградите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии