1 USD
1.84913 BGN
Петрол
112.55 $/барел
Bitcoin
$29,247.4
Последвайте ни
1 USD
1.84913 BGN
Петрол
112.55 $/барел
Bitcoin
$29,247.4

Ощетените от преизчисляването пенсионери ще получат компенсация от февруари

БГ Бизнес
 

Това беше договорено на среща между представители на НОИ, МТСП и Министерството на финансите

Работна група с участието на експерти от Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите и Националния осигурителен институт подготви механизъм за компенсиране на всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия заедно с COVID  добавката от 60 лв. формират по-ниска сума спрямо получаваната от тях до края на 2021 година.

Това беше договорено на среща между представители на трите институции днес. Целта е допълнителните средства да компенсират всички случаи на намаление на дохода на пенсионерите за януари и следващите месеци, съобщиха за bTV от социалното министерство.

Изплащането им ще започне с пенсиите за февруари, когато пенсионерите ще получат и компенсациите за януари и за февруари. Необходимият финансов ресурс за обезпечаване на плащанията ще бъде осигурен по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

От днес Националният осигурителен институт започна изплащането на пенсиите за първия месец на 2022 година заедно с месечната ковид добавка от 60 лв. С това плащане пенсионерите ще получат и увеличението на пенсиите си за периода 25-31 декември 2021 г. след тяхното преизчисление, което влезе в сила на Коледа.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии