1 USD
1.83543 BGN
Петрол
114.459 $/барел
Bitcoin
$29,752.1
Последвайте ни
1 USD
1.83543 BGN
Петрол
114.459 $/барел
Bitcoin
$29,752.1

Американските ТЕЦ-ове край Стара Загора свалят цената на електроенергията

БГ Бизнес
 

Това споразумението няма да се отрази на крайната цена на тока, но ще облекчи дефицита, натрупан в енергийната система

Американските ТЕЦ-ове край Стара Загора ще свалят цената на електроенергията, която произвеждат, научи bTV. Тя е част от микса, който формира крайната цена на тока за потребителите.

Утре в присъствието на премиера Бойко Борисов и на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат подписани споразумения за промяна на дългосрочните договори с ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Марица Изток 1“ и ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“.

Документите ще бъдат подписани от изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев, Иван Цанков, главен търговски директор на ЕЙ И ЕС България и Гари Левсли, изпълнителен директор на ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“. Ще присъства и Хулиан Небреда, президент на бизнес звено Европа на ЕЙ И ЕС.

Според източници на bTV, запознати с преговорите, споразумението няма да се отрази на крайната цена на тока, но ще облекчи дефицита, натрупан в енергийната система.

Още в края на февруари министър Петкова обяви, че е подписан меморандум за разбирателство с двете централи. Тогава тя каза, че това е било първото нещо, към което е пристъпило министерството като спешни и краткосрочни действия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии