Този известен футболист стана най-младият собственик на отбор в Европа

Звездата на Реал Мадрид ще сключи сделка за €20 млн.

 

Звездата на Реал Мадрид Килиан Мбапе стана един от най-младите собственици на клубове в Европа, след като купи мажоритарен дял от клуба SM Caen от Лига 2. Сделката бe направена за 20 милиона евро, съобщава Euronews.

25-годишният футболист ще плати малко под 20 милиона евро, за да закупи по-голямата част от акциите на френския клуб SM Caen, докато Пиер-Антен Каптон, председател на надзорния съвет, ще държи останалата част от капитала на стойност 5 милиона евро, според до Le Parisien, цитирано от Euronews. SM Caen е френски футболен отбор от град Кан, Нормандия.

Съобщава се, че преговорите между страните продължават от няколко седмици и скоро ще приключат. Сделката ще означава, че звездата на Реал Мадрид ще притежава 80% от клуба, който завърши миналия сезон на шесто място във френската втора дивизия, заменяйки предишния мажоритарен акционер, американския инвестиционен фонд Oaktree.

Каква е печалбата на Мбапе?

 

Само на 25 години Мбапе се превърна в лицето на френския футбол, като спечели четири награди Играч на годината в Лига 1 и оглави лигата по голове в пет поредни сезона. Мбапе стана и най-добре печелещият в Реал Мадрид с докладвана заплата от 15 милиона евро. Това е значително намаление на договора му с Пари Сен Жермен, но бонусът за подписване на стойност над 100 милиона евро в рамките на договора му трябва да компенсира тази загуба. В началото на 2024 г. Forbes оцени общото му бгатство на стойност 110 милиона долара, което го прави един от най-добре платените футболисти.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст